Αλεξάνδρεια: Ζευγάρι αστέγων εκλιπαρεί για βοήθεια! – βίντεο

Ο Χρήστος και η Ακριβή είναι ένα άστεγο ζευγάρι, που τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο απασχολεί την κοινή γνώμη των κατοίκων της Αλεξάνδρειας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Πρόκειται για δύο άτομα, που εκτός του βασικότερου -αυτό της έλλειψης στέγης- κουβαλούν στην πλάτη τους και αρκετά ακόμη προβλήματα υγείας. Ο 67χρονος Χρήστος είναι καρδιοπαθής και διαβητικός, αναγκασμένος σε καθημερινή χρήση ένεσης ινσουλίνης. Η 54χρονη Ακριβή νοσεί από ψυχολογική πάθηση και λαμβάνει ψυχοθεραπευτική αγωγή με ανάλογα φάρμακα. Πριν από την παρούσα κατάσταση το ζευγάρι κατοικούσε σε μισθωμένο σπίτι στο Νησί Ημαθίας, όπου όμως αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στην πληρωμή του ενοικίου. Μοιραία οι δυο τους βρέθηκαν ξανά στο δρόμο, βρίσκοντας την -προσωρινή ουσιαστικά- λύση της διαμονής σε υπαίθριο χώρο.

Ένας ημιστεγασμένος επίπεδος χώρος πίσω από τις αποθήκες της παλιάς αγοράς Αλεξάνδρειας, φάτσα στις σιδηροδρομικές γραμμές. Σίγουρα όμως η λύση αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει την πανάκεια του όλου προβλήματος. Και αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι οι τωρινές συνθήκες διαβίωσης των δύο ανθρώπων θα χειροτερέψουν στο έπακρο με την έλευση του χειμωνιάτικου κρύου.

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν ο Χρήστος και η Ακριβή μέσω της κάμερας του emvolos.gr, προς τη δημοτική αρχή ή οποιοδήποτε άλλο οργανισμό, φορέα, σύλλογο και κάθε απλό πολίτη, ώστε να βρεθεί μία ουσιαστική και σίγουρη λύση. Έτσι ώστε η ζωή του ζευγαριού να επανέλθει στην κανονικότητά της, εξασφαλίζοντας το θεμελιώδες εφόδιο: αυτό της μόνιμης και ασφαλούς στέγης!

Δείτε το βίντεο: