Ο σπασίκλας πρωθυπουργός, ο Τάκης & το κράτος φονιάς – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είχα κι εξακολουθώ να έχω τεράστιες ενστάσεις αναφορικά με την υποχρεωτική ποσόστωση στον αριθμό των γυναικών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πρωτίστως επειδή την θεωρώ υποτιμητική για τις γυναίκες. Μ’ ενοχλεί  μέχρι απέχθειας, μάλιστα, ότι το θέμα τίθεται από τις ίδιες τις γυναίκες! Γιατί; Γιατί δίνουν την αίσθηση ότι οι ίδιες είναι άτομα που έχουν ανάγκη ειδικής προστασίας; Αποτελεί μέγιστη προσβολή για τις γυναίκες. Οι οποίες έχουν ιστορικά και διαχρονικά αποδείξει την υπεροχή τους σε πλείονες εκφάνσεις της οικογενειακής – κοινωνικής – πνευματικής και επαγγελματικής ζωής του τόπου. Χωρίς ποσόστωση… Αν οι καταλληλότεροι για να στελεχώσουν τα υπουργεία είναι άνδρες να είναι κυβέρνηση μόνο ανδρών. Αν οι καταλληλότερες να στελεχώσουν τα υπουργεία είναι γυναίκες να είναι κυβέρνηση μόνο γυναικών. Απλά και καθαρά πράγματα.

Πρώτη φορά, όπως είπε και ο Παπαχελάς στον Skai, η χώρα έχει τόσο «σπασίκλα» πρωθυπουργό. Είδατε πώς αντιμετώπισε τους υπουργούς του; Σαν πρωτάκια στο πανεπιστήμιο. Ο καθένας πήρε τον φάκελό του, έφυγε με τις σημειώσεις του και στο τέλος του εξαμήνου, λέει, θα εξεταστούν.

Είδατε τι έγινε με τα νομοσχέδια;  Έτοιμα τα είχε και τα παρέδωσε για υπογραφή  στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό. Μου φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης τα παίρνει όλα επάνω του κι ασχολείται με την τελευταία λεπτομέρεια.

Να σας πω την αλήθεια μου, μ’ αρέσει που ο Μητσοτάκης είναι σπασίκλας. Επιμέλεια, διάβασμα, δουλειά. Ούτε videogames, ούτε μπιρόνια και τσίπουρα με τους κολλητούς όπως ο τελευταίος. Θα καταφέρει ν’ αλλάξει την Ελλάδα; Θα μπορέσει να κάνει περισσότερα από όσα μπορεί, όταν ανοίγει περισσότερα μέτωπα από όσα αντέχει;  Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Μητσοτάκη.  Σήμερα κάνει επανάσταση στο πώς λειτουργεί  μια κυβέρνηση. Υιοθετεί μεθόδους μάνατζμεντ, βάζει αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης, λειτουργεί με συγκεκριμένες προθεσμίες. Κάνει πολύ καλά. Αρκεί να το κατανοήσουμε εμείς…

Σκέφτομαι ότι μόλις «ξεπαγώσει» η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, το πρέπον είναι να οδηγήσουν τις πρώτες μπουλντόζες που θα μπουν εκεί, ο Κυριάκος κι ο Άδωνις….

Αυτό που θα μου λείψει πιο πολύ από την εποχή του καθεστώτος Σύριζα, είναι οι διορισμένοι DJ και η playlist με επιτυχίες στα αστικά λεωφορεία της Πρωτεύουσας! Τα οποία, όμως,  δεν είχαν ηχεία. Μιλάμε για τεράστιους χαβαλέδες!

Έγραψα για χαβαλέδες και θυμήθηκα τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν ήταν υπουργός του Κώστα Καραμανλή. Που διόριζε, διόριζε, διόριζε παντού.  Μια φορά, βρήκε σε ένα οργανισμό 16 θέσεις που ήταν κενές. Πήρε αμέσως τηλέφωνο τον διοικητή. «Σου στέλνω 16 να πιάσουν δουλειά»… «Δεν τους χρειάζομαι, βγαίνει η δουλειά με όσους έχω»… «Εγώ στους στέλνω, είναι δικά μας παιδιά»!!!!

Λεπτομέρεια: Λίγο καιρό μετά, οι διορισμένοι του Πάκη εντάχθηκαν όλοι στις συνδικαλιστικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ…

Έγραψα για χαβαλέδες και θυμήθηκα και τον Σουφλιά. Που έπαιρνε τηλέφωνο κι έλεγε: «αυτός που σου στέλνω δεν κάνει για τίποτε, αλλά κοίταξε να τον βολέψεις κάπου»!!!!

Σκέφτομαι, λοιπόν, ότι η κρατικίστικη αντίληψη που διαμορφώθηκε επί δεκαετίες  για την λειτουργία της οικονομίας, είναι η αιτία που θα φτωχαίνουμε διαρκώς αφού σε ένα τέτοιο καθεστώς επικρατούν οι κάτω του μετρίου, αυτοί που διόριζε ο Σουφλιάς κι ο κάθε Σουφλιάς… Το αποτέλεσμα είναι να επικρατούν οι λαϊκιστές πολιτικοί και ο κόσμος να έχει αποκτήσει μοιρολατρία, φοβία και πολιτική εξάρτηση για το  μέλλον του.

Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά και να καταλάβουμε ότι οι μπλε-πράσινοι και κόκκινοι κρατιστές είναι η αιτία της οικονομικής κατάντιας μας…  Με τις απίστευτες παρενέργειες παντού…

Ας το καταλάβουμε, επιτέλους. Αυτό το κράτος σκοτώνει. Και δεν σκοτώνει μόνο την Οικονομία και την ανάπτυξη, σκοτώνει και τα παιδιά του. Το βλέπουμε σε κάθε κακοκαιρία, το βλέπουμε στους κακοφτιαγμένους δρόμους καθημερινά, το βλέπουμε όπου υπάρχει κράτος, όπου υπάρχει δημόσια υπηρεσία.

Το είδαμε και στη Χαλκιδική. Ναι, το καιρικό φαινόμενο ήταν ακραία και σπάνιο. Μα είδαμε μια στέγη …πέργκολας να …φιλοξενεί δεκάδες πάνελ φωτοβολταϊκών! Ποιος έδωσε άδεια γι αυτό; Κι αν ήταν αυθαίρετη κατασκευή, ουδείς (δήμαρχος, σύμβουλοι, πολεοδομία κλπ) έβλεπε τον κίνδυνο; Ουδείς βλέπει, ειδικά σε παραλίες με ταβέρνες ή σε  μεγάλους οικισμούς αυθαιρέτων, όπως η Νέα Καλλικράτεια στη Χαλκιδική (ενδεικτικά την αναφέρω) την επικίνδυνη ασυδοσία του ιδιώτη και την εγκληματική απουσία του κράτους; Ουδείς βλέπει τις αυθαίρετες δουλειές του ποδαριού; Πού στα κομμάτια είναι οι έλεγχοι του κράτους;

Τι μπορεί να γίνει; Απολύτως τίποτα αφού δεν μπορούν να γκρεμιστούν τα πάντα. Απλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα κράτος που ανέχεται (δηλαδή οι λειτουργοί του) τα τέρατα μπροστά στα μάτια τους!

Σκέφτομαι κάτι: Άκουσα τον νέο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να λέει και να ξαναλέει ότι δεν θ’ απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος! Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ευθεία προσβολή σ’ εμένα που ματώνω για να πληρώνω φόρους και να συντηρώ αυτό το ανίκανο και φαύλο κράτος. Μου λένε ότι θα αξιολογούνται όλοι! Πολύ ωραία. Μα αυτός που δεν θα περάσει την αξιολόγηση δεν θα απολύεται; Δηλαδή θα μπαίνει σ’ ένα «ψυγείο» και θα εξακολουθώ να τον πληρώνω εγώ (εμείς);

Για πάρτε το αλλιώς εκεί στην κυβέρνηση…