Ο νονός Ράμα κι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας – Γράφει ο Νικόλας Σακελλαρίου

Ο Ράμα στην Αλβανία αποτελεί – το ξέρει η Ευρώπη το ξέρουμε κι εμείς- έναν τύπο που δεν σέβεται ούτε ανθρώπινα δικαιώματα ούτε δεσμούς γειτονίας, ούτε καν ότι η χώρα του «ζει» μέσω της Ελλάδας.

Ο Ράμα στην Αλβανία είναι ένας τύπος που βαδίζει στα χνάρια του φίλου του Ερντογάν κι ήδη άρχισε να φυλακίζει πολιτικούς αντιπάλους του κι όσους  τον αμφισβητούν ή αντιτίθενται στα σχέδιά του.

Ο Ράμα στην Αλβανία είναι σχεδόν δικτάτορας! Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί έχουν εκδώσει επίσημες εκθέσεις στις οποίες αποτυπώνεται βαθύτατο έλλειμμα στο Κράτος Δικαίου, διαφθορά παντού και κυρίως στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη.

Ο Ράμα είναι προφανώς δέσμιος και όμηρος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν να υφαρπάξουν τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρα.  Επιχειρεί νομοθετικό πραξικόπημα ως κάθε πιστός νονός θα έκανε σε όσους τον υποστηρίζουν και κυρίως τον στηρίζουν παντοιοτρόπως.

Κρατά στη φυλακή  τον προσφάτως εκλεγμένο δήμαρχο Φ. Μπελέρη, με δήθεν απόφαση της … ανεξάρτητης δικαιοσύνης , με στόχο να χαθούν οι προθεσμίες ορκωμοσίας του και να παραμείνει δήμαρχος ο εκλεκτός του! Κι έτσι θα συνεχίσουν τις «δουλειές» και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον τουρισμό.

Ο Ράμα κι οι αρχές του, ψεύτικα και στημένα ισχυρίζονται ότι κρατούν τον Μπελέρη επειδή ενεπλάκη σε υπόθεση παράβασης της εκλογικής νομοθεσίας. Έτσι, νομίζει ότι διαχωρίζει την υπόθεση από την ελληνική μειονότητα. Μα νομίζει ότι μιλά σε αφελείς ή αδαείς.

Ο σοσιαλιστής Ράμα, εξευτελίζει το Δίκαιο. Εξευτελίζει τους συμπατριώτες του που ζουν κι αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Προσβάλλει τη νοημοσύνη όσων μπορούν να κατανοούν.

Κι αυτός ο τύπος που λειτουργεί ως νονός της περιοχής μας, δεν μπορεί να δρα ανεξέλεγκτος. Δεν μπορεί  συστηματικά να θέτει σε δοκιμασία τις διμερείς σχέσεις και ταυτοχρόνως να διακυβεύει την ειρήνη κι ασφάλεια της περιοχής. Επιπλέον δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα να βρει την παραμικρή δίοδο προς την Ευρώπη!

Η Ευρώπη λοιπόν, οφείλει να σταματήσει κάθε ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας του Ράμα. Ή η Αλβανία του Ράμα θ’ αποδείξει αμέσως τον σεβασμό του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θα σταματήσει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ενίσχυση.

Επιπλέον, η Ελλάδα ας μιλήσει επισήμως για βέτο προς την Αλβανία του Ράμα. Κι ας τονίσει ότι δεν χωράνε τροτοκοσμικοί νονοί στην Ευρώπη!

Χώρια που ίσως πρέπει να συζητηθεί πολύ σοβαρά η διμερής συνθήκη κι η τήρηση της απόλυτης νομιμότητας στη μεταφορά εμβασμάτων και μετρητών προς την Αλβανία του Ράμα.

Αρκετά μ’ αυτόν το τύπο. Σε τελική ανάλυση ας κινητοποιηθούν κι οι φίλτατοι συμπατριώτες του που ζουν και μοχθούν στη χώρα μας. Ας στείλουν τα μηνύματά τους στον σοσιαλιστή ημιδικτάτορα.

Προηγούμενο άρθροΣτην Εύβοια σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
Επόμενο άρθροΑρμενία – Ρωσία: Η Αρμενία δεν είναι σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν