Ο Μαργαρίτης, η Ραλλία κι ο Τσίπρας του …2014 – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις και σήμερα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι εξαιρετική η τιμή και για την Ελλάδα και τον ίδιο η θέση  αντιπροέδρου στη νέα Κομισιόν, που θα καταλάβει ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Είναι η πρώτη φορά που επίτροπος που έχει υποδειχθεί από την Ελλάδα αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν, ενώ είναι προφανές ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας στις Βρυξέλλες είναι και δώρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Που δείχνει πόσο αναβαθμισμένες είναι οι μετοχές της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει υπό τον άμεσο έλεγχό του τέσσερις επιτρόπους με βαριά χαρτοφυλάκια, αφού θα προΐσταται των επιτρόπων που θα αναλάβουν τα θέματα της Ασφάλειας, της Μετανάστευσης -εξαιρετικά κρίσιμο αυτό το χαρτοφυλάκιο για την Ελλάδα- της Απασχόλησης και της Εκπαίδευσης.

Ο  Μαργαρίτης Σχοινάς είναι … «σκουλήκι»!  Τουτέστιν στην ποδοσφαιρική αργκό οπαδός του Άρη.

Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν Μπαρόζο, θήτευσε επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού, αλλά η κορύφωση της ευρωπαϊκής του καριέρας ήρθε, όταν διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ. Καλορίζικος να είναι…

Πάμε παρακάτω. Διάβασα ότι αυτός ο «ογκόλιθος» της πολιτικής, που ονομάζεται Ραλλία Χριστίδου ισχυρίστηκε ότι ο Κυριάκος από τη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε το… πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Μα εσείς, συντρόφισσα αποκαλείτε τον πρωθυπουργό ως …«Ακροδεξιό»! Πώς, τότε, ένας Ακροδεξιός εξήγγειλε ένα… «Αριστερό πρόγραμμα»;  Εκτός κι αν τελικά το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «Ακροδεξιό».  Η αοιδός πλην της άγνοιας έχει υποστεί και μέγιστη σύγχυση…

Ο Σαμαράς κατονόμασε Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο στην κατάθεση του στον Άρειο πάγο, αναφορικά με την σκευωρία της υπόθεσης Novartis!  Και πολύ καλά έκανε… Πάντως ο ανακριτής της υπόθεσης πρέπει τώρα να στείλει τον φάκελο αμελλητί στη Βουλή για να πάει η υπόθεση σε εξεταστική επιτροπή. Εκεί προβλέπεται ο μεγάλος χαμός!

Θα κλείσουμε σήμερα με Τσίπρα. Που, αμετανόητος  ξαναλέει ψέματα. Λέει, ότι εκείνος είχε επιτύχει την μείωση των δυσβάσταχτων πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά… δεν πρόκαμε! Μα αν είχε επιτύχει κάτι τέτοιο θα χάλαγε ο κόσμος. Εδώ, στην Κομισιόν, στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια που θα ψήφιζαν κλπ. Εδώ πανηγύριζαν μια απλή ημερολογιακή κι όχι ουσιαστική έξοδο από τα μνημόνια, φαντάζεστε τι θα έκαναν με μια μείωση των πλεονασμάτων;

Τον Τσίπρα δεν τον διέψευσε μόνο η αλήθεια μα κι ο Τσακαλώτος. Ο οποίος παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Είπε ότι υπήρχε μεν ένα κάπως ευνοϊκό κλίμα, μα ήταν βέβαιο ότι οι περισσότεροι υπουργοί της Ευρωζώνης θα αντιδρούσαν και δεν επρόκειτο να δεχθούν μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Από την άλλη πλευρά ο Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι θα συζητήσει/διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2020, όταν η Ελλάδα μέσω της κυβέρνησής του θα έχει ανακτήσει αξιοπιστία. Οι πληροφορίες λένε ότι κάτι τέτοιο ήδη το έχει συζητήσει με Μέρκελ και Μακρόν στο παρασκήνιο των συναντήσεών τους.

Ο Μητσοτάκης έχει κι άλλη επιλογή. Να τα κάνει μαντάρα σαν τους Γιάνη και Τσίπρα και να φωνάζει στις συνεδριάσεις της Ευρώπης …παίρνοντας το ύφος του… «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά»…

Η ουσία είναι ότι ο Τσίπρας συνεχίζει τα ψέματα κι επιστρέφει στο 2014. Άλλωστε δήλωσε προχθές ότι είναι… αντισυστημικός!

Καλύτερα απ’ το ολότελα με πούρα εις τα κότερα…

Α, έχω κι άλλο Τσίπρα. Τον άνθρωπο που αυτογελοιοποιείται. Έδωσε συνέντευξη στο CNBC και ρωτήθηκε για τον λαϊκισμό. Τι απάντησε ο μέγιστος λαϊκιστής; «Λαϊκισμός είναι να βυθίζεις τους πολίτες σου στο μίσος, να διαιρείς την κοινωνία και να δίνεις μάχες χωρίς να στοχεύεις σε ρεαλιστικές αποφάσεις»!!!!!!!

Καταλαβαίνετε τι είπε ο άνθρωπος; Πόσο παραμύθι και ψέμα πουλάει σε όσους δεν το ξέρουν; Εκτός αν ήταν άλλος Τσίπρας εκείνος που φώναζε ωρυόμενος…  «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», ή …. «ή εμείς ή αυτοί». Εκτός αν δεν ήταν εκείνος, οι δικοί του στον ΣΥΡΙΖΑ και τα troll του που φώναζαν για … Γερμανοτσολιάδες, … δοσίλογους, … Νενέκους και … προδότες!

Ο Τσίπρας μίλησε για τον λαϊκισμό! Ο Τσίπρας μίλησε για τον λαϊκισμό! Ο Τσίπρας μίλησε για τον λαϊκισμό!

Σκέφτομαι ότι λίγη ντροπή θα μπορούσε να τον προστατεύσει από τον εαυτό του…