… ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αυτή η ιστορία με τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί άφθονα γέλια. Θίασος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πείτε, γέλια προκαλεί. Γκλέτσος! Που έλεγε ότι θα παραιτηθεί από δήμαρχος Στυλίδας αν περνούσε λύση με το όνομα «Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αλλά, μετά αγάπησε τον Τσίπρα. Κραουνάκης! Φωτόπουλος της ΔΕΗ! Μέχρι κι αυτός ο αποτυχημένος πρώην αρχηγός της Αστυνομίας που σουλατσάριζε και χαριεντιζόταν με τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ (κι η Γεροβασίλη μας έλεγε ότι ήταν σε … υπηρεσία) μπήκε στην επιτροπή για να συμβάλλει με τις δυνάμεις του…. Μαζί τους ο Τζουμάκας!!! Τόσο βαθύ ΠαΣοΚ όσο βαθιά στην άμμο ήταν εκείνες οι ομπρέλες θαλάσσης που μοίραζε κάποτε στους ψηφοφόρους του! Κι ο … Γκίβαλος, που είχαμε να τον ακούσουμε «αιώνες», από την εποχή των πράσινων αλόγων.  Κι η Βέρτζελη, η πρώην γραμματέας του Γιώργου Παπανδρέου!!! Κι ο μπάρμπα Φώτης-Φανούρης Κουβέλης! Κι ο Μπίστης, επειδή στις σαλάτες χρειάζεται συχνά ο μαϊντανός! Κι ο Πιπεργιάς, πρώην συνδικαλιστής της ΔΕΗ, βουλευτής του πιο βαθέως ΠαΣοΚ! Κι ο Θύμιος Λιβάνης, προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.  Επίσης, πρώην βουλευτές επί Γιώργου Παπανδρέου, όπως  – η Μαρία Θεοχάρη, ο Θάνος Γικόνογλου, η Χρύσα Μανωλιά, ο πρώην γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νίκος Μαδεμλής. Ακόμη, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Θανάσης Οικονόμου, ο Κώστας Ασλάνης, ο Ρούλης Κοκελίδης, ο Δημήτρης Παλαιοθόδωρος…  Δεν… περιγράφω άλλο!

Αυτή η επιτροπή που φτιάχτηκε για να ανασυγκροτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με μαθητικό λεύκωμα αναμνήσεων της δεκαετία του ογδόντα… Κι είναι απορίας άξιο (μια και μιλάμε για θίασο) για ποιον λόγο δεν έβαλαν τον Αλέξη Γεωργούλη να κάνει τις ανακοινώσεις…

Μου έλεγε προχθές ένας εκ των συμμετεχόντων, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σ’ εκείνον και σε άλλους πολιτικό ρόλο που άλλοι του(ς) αρνήθηκαν. Κι όταν του είπα ότι όλοι εκείνοι που μαζεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ξεπερασμένα πολιτικά πρόσωπα, με αγριοκοίταξε και απάντησε ότι βλέπει τα πράγματα διαφορετικά… Αλίμονο!

Ξέρετε κάτι; Έχω την αίσθηση ότι από τη στιγμή που όλοι αυτοί οι συνοδοιπόροι του Παπανδρεϊσμού μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να μας πει ο Γιώργος Παπανδρέου (που παραμένει στο ΚΙΝΑΛ κάνοντας βόλτες στην υφήλιο σαν τον Τέρενς Κουίκ) για ποιον λόγο; Είδαν φως και μπήκαν βλέποντας ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν τους υπολογίζουν κι αυτοί πήγαν ΣΥΡΙΖΑ για να επιβιώσουν, αφού δεν γνωρίζουν άλλο επάγγελμα εκτός από το πολιτικό «νταραβέρι»;  Μαγεύτηκαν από τον Πολάκη, τον Πάνο Λάμπρου και τα άλλα αριστερόπουλα; Ή, πήγαν εκεί για να ικανοποιήσουν τα πολιτικά τους συμπλέγματα προς το κυβερνόν κόμμα παραγνωρίζοντας ότι η δική τους ιδεολογία είναι πρωτόγονη;

Βεβαίως, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να δώσει εξηγήσεις, αφού ασχολείται με την εξόντωση του … νεοφιλελευθερισμού (όπως ο πρόεδρος της καρδιάς μας) και παραβλέπει τον Αριστερό λαϊκισμό.

Επί της ουσίας, ξέρετε ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια αναπαλαίωση με τα χειρότερα και πιο τοξικά υλικά του βαθέως ΠαΣοΚ. Τα απολιθώματα του ’70 και του ’80 –μαζί με Γκλέτσο και Κραουνάκη- που δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι έπεσαν τείχη, μετατοπίστηκαν διαχωριστικές γραμμές κι η κοινωνία έφυγε έτη φωτός μπροστά τους. Αλλά, για τον Φωτόπουλο, τον Τζουμάκα, τη Βέρτζελη  και τα άλλα παιδιά (λέμε τώρα) … «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»….