Ο Κυρ. Πιερρακάκης για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τίμησε με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η αναφορά του κ Πιερρακάκη εστιάστηκε στην πολιτική συμπερίληψης των ΑμεΑ στην εκπαίδευση με την ενίσχυση του πλαισίου ειδικής αγωγής και την ειλλημμένη απόφαση της Πολιτείας να είναι δίπλα τους με ενισχυμένη παρουσία, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα και στις ανάγκες τους.

“Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σηματοδοτεί τον σεβασμό και την αλληλεγγύη απέναντι στους συμπολίτες μας που με αξιοπρέπεια διεκδικούν την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία και όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Η συμπερίληψη των ΑμεΑ στην εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η ενίσχυση του πλαισίου της ειδικής αγωγής έχει ήδη δρομολογηθεί και θα είμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας” σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Μπούμπα για το ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιστράτηγου Ήρωα Εμμανουήλ Παπά
Επόμενο άρθροΜ. Βορίδης: Η στήριξη των συμπολιτών μας με αναπηρία, υπόθεση όλων μας