Ο Κούλογλου, η ακροδεξιά κι η πικρή Αριστερή αλήθεια… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Ολλανδικών εκλογών,  η νίκη του φιλελεύθερου κόμματος και η ήττα της ακροδεξιάς, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δήλωσε:

«Ήλπιζα ότι οι Ολλανδικές εκλογές θα ταρακουνούσαν την Ευρώπη»!

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όχι ότι δεν ξέραμε τι επιζητά κι εύχεται η Αριστερά, αλλά τώρα το έχουμε με σφραγίδα!

Όμως, δεν πρέπει ούτε να αιφνιδιαζόμαστε ούτε να ξενιζόμαστε.

Ο Κούλογλου ανέφερε αυτό που διαπερνά όλη την Αριστερά, όλη την κυβερνητική παράταξη.

Την αποστροφή στην κανονικότητα.

Όχι επειδή συγκινούνται από τις ιδέες της ακροδεξιάς και του φασίστα Βίλντερς, αλλά για να έχουν τις επιδόσεις τους ως εργαλείο.

Κι η αλήθεια είναι ότι από την εποχή που αμφισβητήθηκε η Δύση, στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα με τα κινήματα των χίπις, τον Μάη του 68, τα αντιπολεμικά κινήματα με αφορμή τον πόλεμο του Βιετνάμ,  εγκαθιδρύθηκε ένα πολύ δημοφιλές ιδεολόγημα, η θεωρία του «συστήματος» εξουσίας (establishment),  το οποίο δυναστεύει την κοινωνία και μοιράζει άνισα και ιδιοτελώς τους κοινωνικούς πόρους.

Τόσο η Αριστερά όσο και η Δεξιά με τον ευρωσκεπτικισμό, σε πολλές δυτικές χώρες έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να χτίσουν μια πολιτική ηγεμονία με επίθεση σε αυτόν το εχθρό, το «σύστημα», είτε το τοπικό σύστημα είτε το διεθνές.

Όπου «σύστημα»,  είναι στην πραγματικότητα το θεσμικό πλέγμα που εκφράζει τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των δυτικών χωρών που είδε το βιοτικό της επίπεδο να εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα ευημερίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ,  αυτό είναι το κεντρικό εσωτερικό αφήγημα που δικαιολογεί όλη την πολιτική του. Παλεύουν, υποτίθεται ενάντια στο ντόπιο και ξένο «σύστημα», που είναι πανίσχυρο, μπορεί να έχουν αυτοί σήμερα την κυβέρνηση αλλά … όχι την πραγματική εξουσία.

Έτσι, όποιος συμμερίζεται το αφήγημα και επιτίθεται και αυτός στο «σύστημα», είναι φίλος και συναγωνιστής, ανεξάρτητα από ιδεολογία και πολιτική κατεύθυνση.

Φίλος ο Καμμένος, φίλος ο Βίλντερς, φίλη αύριο η Λε Πεν. Ίσως μεθαύριο φίλη και η Χρυσή Αυγή.

Προς τι λοιπόν η απορία; Έχουμε να κάνουμε με την …«διεθνή» που πολεμάει το «σύστημα».
Τρομάρα τους…

 

Προηγούμενο άρθροΒόλεϊ γυναικών: Μεγάλη νίκη του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια έναντι του Γ.Σ Γρεβενών στον σημερινό αγώνα πρωταθλήματος 3-0. (Βίντεο – φωτό)
Επόμενο άρθροΣε αναζήτηση αμοιβαίου συμβιβασμού κυβέρνηση και θεσμοί, σήμερα στο Eurogroup, για να κλείσει η β’ αξιολόγηση
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.