Ο Γύλος, η ΑΣΟΕΕ κι οι αλλοδαποί εκπαιδευμένοι – Γράφει o Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα.

Γράφει o συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

@Στη φωτογραφία που συνοδεύει το σημερινό μας κείμενο είναι οι τρεις τρομοκράτες της «Επαναστατικής αυτοάμυνας». Προσέξτε το σπινθηροβόλο βλέμμα των τύπων που θέλουν ν’ ανατρέψουν τον καπιταλισμό και να ελευθερώσουν εμάς τους αφελείς χαζονοικοκυραίους από τα δεσμά του. Προσέξτε αυτά τα μάτια που λάμπουν από ζωή, νεανικό ενθουσιασμό και παλλόμενη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον… Ο Μήτσος ο λοστός, ο Γιάννης ο Γύλος ή… Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλας του Νικόλα κι ο Σάκης ο τανάλιας…

@ «Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό» ήταν  το σύνθημα των «φοιτητών»  που αντιτάχθηκαν  στην παρέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Αλήθεια, ποιό άσυλο εννοούν; Το άσυλο που επέτρεπε στον κάθε τοξικομανή να βρίσκει καταφύγιο στις αίθουσες; Το άσυλο που επέτρεπε στον κάθε έμπορο ναρκωτικών να κάνει διακίνηση; Το άσυλο που επέτρεπε στους λαθρομετανάστες να εκτελούν παραεμπόριο; Το άσυλο που επέτρεπε στους ακροαριστερούς τρομοκράτες να διατηρούν γιάφκες με μολότοφ και όπλα; Το άσυλο που επέτρεπε στα θρασίμια της ΚΝΕ να «χτίζουν» καθηγητές στα γραφεία τους; Το άσυλο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κατασκευή που εξυπηρετούσε την Αριστερά στην ενορχήστρωση των αγώνων της κατά της ευταξίας και της Δημοκρατίας;

@ Είχα κάνει την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κυβερνητική του θητεία θα εξελισσόταν στην αντιπολίτευση σε μία λαϊκίστικη οιονεί σοσιαλδημοκρατία τύπου τσοχατζοπουλικό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή κρατισμός και παρασιτισμός,  εντός συστημικού πλαισίου.

Έκανα λάθος! Τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το εξεγερσιακό, ανατρεπτικό κομμουνιστογενές στοιχείο είναι ανεξίτηλα γραμμένο στο DNA του.

@ Κάποιοι, είναι προφανές ότι θέλουν κολασμένα έναν νεκρό για να χτίσουν ένα νέο μαρτυρολόγιο. Όπως ακριβώς είπε ο Χρυσοχοΐδης: «θέλουν ένα νέο Γρηγορόπουλο».

@ Εν τω μεταξύ, στα τέσσερα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και υπό την ανοχή του – εκπαιδεύτηκαν κατά ανεπίσημους (αλλά επιβεβαιωμένους) υπολογισμούς 5-6 χιλιάδες αλλοδαποί μπαχαλάκηδες (16-25 ετών) σε τακτικές «αντάρτικου πόλης». Τις καθημερινές τους φιλοξενούσαν κάποιες  ΜΚΟ ή σε υπό κατάληψη κτίρια και τους έδιναν κάποιο χαρτζιλίκι, ενώ τα Σαββατοκύριακα «εκπαιδεύονταν» στα Εξάρχεια σε συγκρούσεις με την Αστυνομία. Πού και πού έπιανε κάποιους η αστυνομία, μα μόλις τους πήγαιναν στα τμήματα τους άφηναν ελεύθερους! Ουδείς παραπέμφθηκε ή απελάθηκε, ενώ ο έλεγχος τους επεκτάθηκε, όλη αυτή την τετραετία, πολύ πέραν των Εξαρχείων. Τώρα ο «κορμός» των ορδών είναι αλλοδαποί παράνομοι! Και βεβαίως μαζί τους – σε «καθήκοντα «λοχία»– οι παλαιότεροι ημεδαποί, που η ηλικία τους επιτρέπει να παραμένουν ακόμα «μάχιμοι».

@ Κι άλλοι (η αστυνομία τους υπολογίζει σε 2 χιλιάδες περίπου) βετεράνοι μπάχαλοι,  που έχουν εγκαταλείψει την «ενεργό δράση», αλλά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη «εξέγερση» είτε με βοηθητικό ρόλο, είτε ακόμα με ηγετικούς-καθοδηγητικούς ρόλους (ως «παλαίμαχοι» και πιο έμπειροι).

@ Όλα αυτά πλέον έχουν οργανωθεί κι έχουν επεκταθεί στο ευνοϊκό περιβάλλον που δημιούργησε η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ:
–Με τον αφοπλισμό της Αστυνομίας και τη διάλυση διαφόρων επιχειρησιακών ομάδων κρούσης της (ΔΙΑΣ κλπ.) που τώρα ανά-συστήνονται.
–Με την «νομιμοποίηση» των αναρχικών οργανώσεων, που αναγορεύτηκαν σε… «συλλογικότητες» και τους παραχωρήθηκε χώρος να δρουν ανεμπόδιστα.
–Με το διαβόητο Νόμο Παρασκευόπουλου, με τον οποίο αφέθηκαν χιλιάδες βαρυποινίτες ελεύθεροι, κάποιοι εκ των οποίων αργότερα «στρατολογήθηκαν» από το αναρχικές οργανώσεις.
–Με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα στο τέλος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες μετατράπηκαν πολλά κακουργήματα σε πλημμελήματα. Πράγμα που διευκολύνει τη στρατολόγηση «έτοιμων» εγκληματιών από το Ποινικό– Κοινό ή Βαρύ – στο «Πολιτικό» έγκλημα.

@ Είμαστε αταλάντευτα  στο πλευρό του κράτους δικαίου που θα επιβάλλει την ισχύ του νόμου στα πανεπιστήμια . Η κυβέρνηση διέβη το Ρουβίκωνα της. Κι από την άλλη, πέραν της αποφασιστικότητας του Μητσοτάκη, σκέφτομαι και πόσο τυχερός είναι. Τι άλλο να σκεφθεί κάποιος όταν βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει αυτούς που διαμαρτύρονται και κάνουν επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ αμέσως μετά την αποκάλυψη ότι στα υπόγειά της υπήρχε κανονικό οπλοστάσιο;

@ Κάτι τελευταίο. Χθες στη Βουλή, την ώρα που η υπουργός Παιδείας  κατήγγειλε ότι μπαχαλάκηδες και φοιτητές έκοψαν με αλυσοπρίονο την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, καθηγητής ιατρικής (!!!) στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, φώναξε από τα βουλευτικά έδρανα «και καλά έκαναν»!

Ήταν μόνο μια μικρή πρόταση που καταδεικνύει την εικόνα  «εκτσογλανισμού» ενός μέρους της κοινωνίας. Άλλη μια επιβεβαίωση του εύστοχου και προφητικού όρου που εισήγαγε ο Ευάγγελος  Βενιζέλος για να περιγράψει την πολιτική χυδαιότητα και τα φαινόμενα εκφασισμού που προκαλούν η Αριστερά κι ο Λαϊκισμός.