Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Φώτα και κατρακύλες

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Φώτα και κατρακύλες

Φώτα, κάμερα πάμε!

Αυτό το έλεγαν οι σκηνοθέτες και η μαγεία του σινεμά γέμιζε τις αίθουσες ταξιδεύοντας μας στο άπιαστο.
Μετά έγινε συνώνυμο της show biz και κάθε σελέμπριτι (και ανθυποσελέμπριτι) νόμιζε ότι ο κόσμος άρχιζε να γυρίζει με την αφεντιά του στο κέντρο.

Πλέον αυτό είναι λάκτισμα για πολλούς από τους πολιτικούς μας που μπροστά στις κάμερες κάνουν το δικό τους σόου προκειμένου να πείσουν, να σαγηνέψουν, να πολιορκήσουν τα πλήθη, ελπίζοντας ότι στο τέλος της τετραετίας θα μαζέψουν κανά σταυρουδάκι παραπάνω και θα τους πληρώνουμε ως βουλευτές.

Το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί μας που στο όνομα της δημοσιότητας και της συνεχούς προβολής τους λένε ό,τι τους κατέβει προκειμένου να βγάλουν έναν πουληστερό τίτλο. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολίτες που «τσιμπάνε» το δόλωμα της αμετροέπειας, του εντυπωσιασμού και της κούφιας ατάκας και τους περιβάλλουν με εμπιστοσύνη.

Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο όταν οι αμετροεπείς δηλώσεις, οι δηλώσεις που αποπνέουν έναν κυνισμό, μια ειρωνεία, και μια αγοραία στάση ανήκουν σε υπουργούς, στους «εκλεκτούς» δηλαδή των βουλευτών που υποτίθεται έχουν αναλάβει μια δουλειά, ένα έργο προς όφελος των πολιτών.

Αντί λοιπόν να κάθονται να στρώσουν ποπό να δουλέψουν, να προσπαθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα για το κοινωνικό σύνολο αυτοί κοιτάζουν πώς θα κάνουν ένα έξυπνο τουίτ, πώς θα πουν μια καλή ατάκα, πώς θα βγάλουν μια καλή σέλφι.
Αρέσκονται δε στο να μην απαντούν ό,τι δεν τους αρέσει και να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, δηλαδή να λένε άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε και το κοινό από κάτω να «σφάζεται» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ατάκα και την εικόνα και η ουσία να πηγαίνει έναν ωραίο μακρινό περίπατο.

Είμαστε υπεύθυνοι για πολλά πράγματα. Πλέον είμαστε υπεύθυνοι και για τα like που κάνουμε δίνοντας θάρρος και συνέχεια σε μια κατρακύλα της πολιτικής ζωής.

(στην κατηφόρα όλοι κινδυνεύουμε να μας πάρει σβάρνα ό,τι έρχεται με φόρα από πάνω!)

Φώτα λοιπόν σήμερα! Ας φωτιστούμε μπας και κόψουμε λίγο τη φόρα της κατρακύλας!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΕμβόλια για την COVID-19: Αναμνηστική δόση για τους εφήβους 12-15 ετών συνιστούν τα CDC
Επόμενο άρθροΓια πρώτη φορά ρίψη του Τίμιου Σταυρού στον Άγιο Αυγουστίνο, την παλαιότερη πόλη των ΗΠΑ