Ο Έμβολος επίσημος προσκεκλημένος στο εορτασμό 100ετών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Με την παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, δράσης, ανάπτυξης και ιστορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς,  γνωστός σε όλους για τα περίφημα μήλα Zαγορίν.

Η συμπλήρωση 100 χρόνων για μία ελληνική συνεταιριστική οργάνωση με έντονη εμπορική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής δεν αποτελεί απλά ένα συμβατικό ορόσημο.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου ιδρύθηκε στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μέσα από την δική του ιστορία αντικατοπτρίζεται και η ελληνική ιστορία ολόκληρου σχεδόν του 20ου αιώνα. Παράλληλα η εκατονταετής δράση του είναι απολύτως συνυφασμένη με την άυλη πολιτιστική κληρονομία και όλες τις αναπτυξιακές φάσεις της περιοχής της Ζαγοράς αλλά και ολόκληρου του Ανατολικού Πηλίου. Στη σημερινή εποχή, 100 χρόνια μετά την ίδρυσή του, πασίγνωστός με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN», αποτελεί κομβικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής και απαλλαγμένος από οικονομικές δυσκολίες ελπίδα για τη διατήρηση του βιοτικού της επιπέδου.

πρ-διμοκρα-σισσυ-μαν-2
Ζαγορά – Η ΑΕ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρόεδρο (δεξιά) του συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου κ. Αντώνη Λάσκο με την δημοσιογράφο του Έμβολος κα Σίσσυ Νίκα και τον Σύμβουλο προβολών της DK Advertising που έχει και την ευθύνη προβολής του Συνεταιρισμού κ. Μανώλη Δραγατάκη. Διευθυντής της DK Advertising Μακεδονίας – Θράκης είναι ο διαχειριστής του Έμβολος κ. Πέτρος Κεφαλάς.

Το Δ.Σ. της Οργάνωσης, με αίσθημα ύψιστης τιμής και βαρύτατης ευθύνης, αναπτύσσει διάφορες δράσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, πολιτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα με αφορμή την σημαντική αυτή επέτειο. Χαρακτηριστικό γεγονός των αναπτυξιακών προσπαθειών με αφορμή τα 100 χρόνια είναι και τα νέα προϊόντα μεταποίησης που δημιουργεί ο Συνεταιρισμός, όπως το πετιμέζι από Φιρίκια ΠΟΠ Πηλίου.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του δήλωσε ενθουσιασμένος για την προσπάθεια και τον σημαντικό ρόλο που έχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς για το σήμερα και το αύριο της περιοχής και χαρακτήρισε την Ζαγορά ” τόπο του πνεύματος, των γραμμάτων αλλά και της γαστρονομίας, του πολιτισμού των γεύσεων. Ελπίδα μας είναι η προσπάθεια που γίνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, να αποτελέσει βάση και παράδειγμα για όλο τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας αλλά και συνολικά της Ευρώπης.