Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην εναρκτήρια σύνοδο της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Στρασβούργο

Παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εναρκτήρια σύνοδος της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

210619 MellonEuropis3

 Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της συνόδου και στην παρέμβασή του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Εκπροσωπώ στην εναρκτήρια σύνοδο της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης τους ένα εκατομμύριο εκλεγμένους πολιτικούς στην ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση, τις 300 Περιφέρειες και τους 90.000 Δήμους της ΕΕ. Χάρις στην ΕΕ σήμερα απολαμβάνουμε ένα καλύτερο περιβάλλον, καταναλώνουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, έχουμε καλύτερα εξοπλισμένα νοσοκομεία και ψηφιοποιημένα σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.

210619 MellonEuropis15

Ωστόσο, αν κάποιος ρωτήσει σήμερα τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη εάν νιώθει και συνειδητοποιεί πόσο συμβάλλει η ΕΕ στην καθημερινότητά του, θεωρείτε ότι θα πάρει τις σωστές απαντήσεις; Πιστεύω πως όχι. Είναι λοιπόν λάθος των πολιτών; Σε καμιά περίπτωση.

210619 MellonEuropis1

Αντιθέτως σημαίνει ότι η Ευρώπη έχει κάνει κάτι λάθος. Κι αυτό ακριβώς έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε σ’ αυτόν τον κρίσιμο διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης, που ξεκινά σήμερα: Πρέπει να ακούσουμε, να διαβουλευτούμε με τους πολίτες και να εστιάσουμε στις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματά τους.

210619 MellonEuropis11

Κυρίως όμως πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο όραμα για την Ευρώπη, μια νέα προοπτική που θα μας ενώσει όλους. Ένα όραμα για το κλίμα, την κινητικότητα, την τοπική οικονομία και τις θέσεις εργασίας, την ψηφιοποίηση και βέβαια για τις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες στην παιδεία και τον πολιτισμό. Πρέπει με λίγα λόγια να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της και να κατανοήσουμε όλοι ότι οι Βρυξέλλες και η ΕΕ δεν είναι μακριά, αλλά αντιθέτως παντού στην καθημερινότητά μας.

210619 MellonEuropis7

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι, είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σ’ αυτή τη διαδικασία, σε αυτή τη διαβούλευση, δίνοντας στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης προστιθέμενη αξία, κάνοντας συμμέτοχους όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Μέσα από τις πολιτικές των μελών μας, μέσα από τους τοπικούς διαλόγους με τους πολίτες και μέσα από τις συμμαχίες που έχουμε διαμορφώσει σε όλη την Ευρώπη μπορούμε να το πετύχουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτή τη Διάσκεψη απολύτως επιτυχημένη».

210619 MellonEuropis9

Η Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελείται από 108 εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 54 από το Συμβούλιο (δύο ανά κράτος μέλος) και τρεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και 108 εκπροσώπους από όλα τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών επί ίσοις όροις. Επίσης, 108 Ευρωπαίοι πολίτες συμμετέχουν για να συζητήσουν ιδέες που προέρχονται από τις Ομάδες Δράσης Πολιτών και την πολύγλωσση ψηφιακή φόρμα.

210619 MellonEuropis4

Συμμετέχουν επίσης 18 εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και την Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή, όπως και επιπλέον οχτώ εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και την κοινωνίας των πολιτών.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Τοποθέτηση Κων. Μπούμπα για το αθλητικό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΒΕΡΟΙΑ ΝΠΣ: Έτοιμη η “Βασίλισσα” για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με τον Περικό