Ο Αλεξανδρινός μαθητής Αθανάσιος Μπαμπαλής παρουσίασε στο ΝΟΗΣΙΣ στην Θεσ/νίκη το καινοτομικό μπαστούνι για τυφλούς – Βίντεο – φωτο

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε το 9ο μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στο κτήριο Noesis, όπως κάθε χρόνο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουβαλακίδης

Μαθητές από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέθεσαν τις ερευνητικές τους εργασίες και εφευρέσεις. Σε αυτό το συνέδριο έλαβαν μέρος σχολεία και από την Αλεξάνδρεια καθώς επίσης και από την  Βέροια και άλλες περιοχές της Ημαθίας.

Ο μαθητής 2ας λυκείου του 1ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Αθανάσιος Μπαμπαλής σε συνεργασία με τον καθηγητή του Σιταρίδη Ιωάννη δημιούργησε ένα καινοτομικό μπαστούνι για τυφλούς και άτομα με περιορισμένη όραση, που συνδέεται με το Bluetooth του κινητού και ενημερώνει για τα εμπόδια και τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν στον δρόμο. Το μπαστούνι αυτό είναι ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης.

Συγχαρητήρια στον Αθανάσιο Μπαμπαλή, στον καθηγητή του Σιταρίδη Ιωάννη, αλλά και στο 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας που καινοτομεί και διδάσκει.

Δείτε την παρουσίαση στο βίντεο:

Δείτε τι είπε ο Αθανάσιος Μπαμπαλής για το μπαστούνι στο βίντεο:

Φωτο:

Προηγούμενο άρθροMacron … to Macron – Written by Nikos G. Sakellaropoulos
Επόμενο άρθροΜαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στο ΝΟΗΣΙΣ με την εργασία «Κατασκευή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – βίντεο – φωτο