Νίκος Ανδρουλάκης: Φέρνουμε τροπολογία για τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών

  Συνάντηση με εκπροσώπους επιστημονικών και παραγωγικών φορέων είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης,με κεντρικό θέμα συζήτησης την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, δηλαδή των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ- ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ– ΟΓΑ, από 1/1/2023 με βάση τη μεταβολή του πληθωρισμού.

  «Πήραμε την πρωτοβουλία να συζητήσουμε μαζί σας, διότι την ώρα που αυξάνεται το κόστος ζωής λόγω των ανατιμήσεων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο φορτίο, το οποίο προκύπτει από το Ν.4670/2020 ο οποίος επί της ουσίας προσαρμόζει την αύξηση των εισφορών βάσει του πληθωρισμού, δηλαδή στο 9,6%» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι η επιβάρυνση θα κυμανθείαπό 20-60 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και από 11-26 ευρώγια τους αγρότες.

  «Γνωρίζοντας το πρόβλημα από τον Νοέμβριο, είχαμε καταθέσει μια τροπολογία για να ανασταλεί η αύξηση. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν την έκανε δεκτή. Γι’ αυτό σας καλέσαμε σήμερα, επειδή θέλουμε να καταθέσουμε εκ νέου την τροπολογία την εβδομάδα, που μας έρχεται. Να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πίεση ώστε να μη βρεθούν μπροστά σε αυτήν τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

  Με τη συμφωνία των εκπροσώπωντων επιστημονικών και παραγωγικών φορέων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα καταθέσει εκ νέου τροπολογία, που θα προβλέπει την αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών το 2023 και από το 2024 τον καθορισμό μέγιστου πλαφόν.Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ενιαιοποίησης των παροχών του e-ΕΦΚΑ,θα αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την αναπροσαρμογή τουεπιδόματος μητρότητας των μη μισθωτών.

  Προηγούμενο άρθροΠαναγιωτής Δουδώνης: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει ούτε βασιλική, ούτε “πολακική” συνιστώσα»
  Επόμενο άρθροΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ για τις Υπηρεσίες Δόμησης από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 έως και την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2023