ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ – Απάντηση στον κ. Βεσυρόπουλο: «Τα ερείπια τα δημιουργήσατε εσείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

κ. Βεσυρόπουλε.

Να σας υπενθυμίσουμε ποιοι  δημιούργησαν ερείπια στη χώρα.

  • Μείωση του γενικού κατώτατου μισθού κατά 22% και κατάργηση της ΕΓΣΣΕ 2010-12. Ο βασικός μεικτός μισθός από 751 ευρώ πήγε στα 586 ευρώ
  • Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
  • Αύξηση του ΦΠΑ από 19%  σε 21% και  σε 23%.

Αύξηση του χρέους

  • ΠΑΣΟΚ 1993-2004 το Δημόσιο Χρέος αυξήθηκε από 68,8 δισ. ευρώ που παρέλαβε το 1993 σε 170 δισ. Ευρώ
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2004 – 2009 Δημόσιο Χρέος 270 δισ. Ευρώ
  • 21/10/13: Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωζώνη.

Από όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύεται με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο ποιος ευθύνεται για το σημερινό οικονομικό κατάντημα της χώρας μας. Για το ποιος ευθύνεται που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν σ΄αυτά τα ύψη. Ενδιαφέρον όμως έχει και αυτή την ημερομηνία :

 04/08/14: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς τράπεζες και Δημόσιο φτάνουν τα 163 δις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να διορθώσει τα κατορθώματά σας, προσπαθεί να διαπραγματευτεί ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να διασωθεί το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, κάτι που εσείς ακόμη και σήμερα θέλετε να κόψετε, υπηρετώντας τον Σόϊμπλε και το ΔΝΤ, λέγοντας να κλείσει η αξιολόγηση με όποιο κόστος.

Επίσης σας παρακαλούμε θερμά μην μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή, γιατί προσβάλετε τη νοημοσύνη μας. Σαράντα χρόνια φούρναροι ήσασταν εσείς και το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Το ψήσατε καλά το μεγάλο ψωμί της φοροδιαφυγής, γι΄αυτό λοιπόν “μασάτε και μην μιλάτε΄΄.

Τέλος για τους πλειστηριασμούς άλλη μία ημερομηνία:

  • 18/08/2013: Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζητάει να απελευθερωθούν οι  πλειστηριασμοί για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.

Αυτά για σήμερα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΣτην τελική ευθεία ο εξωδικαστικός μηχανισμός – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ: Όμιλος ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ-Παράθεση δείπνου σε βαμβακοκαλλιεργητές και παρουσίαση σπόρων του Ομίλου ΣΠΥΡΟΥ (βίντεο-φωτό)