ΝΔ: Σχολιασμός των τελευταίων εξελίξεων της επικαιρότητας

Σχολιασμός της τρέχουσας επικαιρότητας

 

Α. Αποχώρηση Καμμένου – Κυβερνητική πλειοψηφία

Θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους. Χθες απλά ενημέρωσε ότι επιχειρεί με 6 πρόθυμους βουλευτές των ΑΝΕΛ και άλλων κομμάτων να σχηματίσει μια κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως. Την Παρασκευή αναμένεται προφανώς να φανεί με ονόματα και διευθύνσεις ποιοι είναι οι 6 και ποια ανταλλάγματα πήρε ο καθένας. Η χώρα όμως δεν μπορεί να κυβερνάται από μια πλειοψηφία κουρελού. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Και αυτά τα εγγυάται η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές που δεν θα αργήσουν.

Δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία οι συναρχηγοί μιας κυβέρνησης να συνδιαλέγονται μέσα από τηλεοράσεις. Διότι αυτό που κατάλαβαν όλοι χθες είναι ότι ο εξαιρετικός υπουργός Άμυνας όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει ενημερώσει για το τι θα κάνει ούτε εκείνος έχει αποτολμήσει ακόμη να τον ρωτήσει. Με άλλα λόγια εδώ και τόσες μέρες και σίγουρα για άλλες δύο -μέχρι την Παρασκευή- κανείς δεν γνωρίζει με ποια πλειοψηφία κυβερνάται η χώρα. Όσο για την περίπτωση να μην άρει την εμπιστοσύνη του ο κ. Καμμένος προφανώς δεν θα εκπλήξει. Είναι γνωστό ότι για τον κ. Καμμένο δεν υπάρχουν όρια ούτε καν για τον αυτοξευτελισμό του.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνησή του. Και υπό την πίεση της ΝΔ χθες δεσμεύθηκε για αυτό το αυτονόητο. Τώρα, αν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές, παρά μόνον ψήφο ανοχής, οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας άλλωστε ομολόγησε ότι αν δεν λάβει 151 υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Το δικό του πολιτικό πρόβλημα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας. Η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη. Όλα τα άλλα που είπε, ότι θα κάνει εκλογές εν ευθέτω χρόνω για να ολοκληρώσει την καταστροφή που προκαλεί στην χώρα είναι ευσεβείς πόθοι ενός εξουσιομανούς ανθρώπου που αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η καρέκλα του πρωθυπουργού δεν είναι μόνιμη.

Β. Σκοπιανό

Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να κάνει τον έξυπνο ομολόγησε χθες ότι η κυβέρνησή του ήταν αρχικά απολύτως έτοιμη να εκχωρήσει τα πάντα στα Σκόπια. Διότι αυτό είπε όταν ασυνείδητα παραδέχθηκε ότι λόγω των πιέσεων της ΝΔ αναγκάστηκε έστω να διαπραγματευθεί τις συνταγματικές αλλαγές, το erga omnes, και την προηγούμενη ψήφιση των αλλαγών από τα Σκόπια. Με την ίδια ελαφρότητα ο κ. Τσίπρας υποχώρησε εκεί που 6 πρωθυπουργοί πριν από εκείνον αρνούνταν ακόμη και να συζητήσουν. Δηλαδή στην παραχώρηση μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας. Γι’ αυτό η συμφωνία που έφερε είναι κακή και επιζήμια για την Ελλάδα και γι’ αυτό και η ΝΔ δεν πρόκειται να την κυρώσει.

Γ. Novartis

Αφού επί ένα χρόνο κ. Τσίπρας βύθισε τη χώρα στο βούρκο της λασπολογίας, αφού συκοφάντησε τους αντιπάλους του, αφού μηχανεύτηκε κάθε τρόπο για να σπιλώσει ανθρώπους, τώρα υποκριτικά λέει ότι εύχεται όλοι να αποδειχθούν αθώοι. Τώρα που βλέπει ότι σκευωρία καταρρέει προσπαθεί να κρατήσει δήθεν αποστάσεις. Δεν πείθει κανέναν. Όλη η σκευωρία έχει τη δική του προσωπική σφραγίδα. Σε ένα κράτος Δικαίου δεν αποδεικνύεται η αθωότητα, όπως είχε το θράσος να ευχηθεί, αλλά η ενοχή.