Ν. Γιαννακοπούλου: “Ιστορική στιγμή στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”

Δήλωση Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Αντιπροέδρου Ειδικής Μόνιμης Επιτροπης της Βουλης για την Ισοτητα και Βουλευτού Δυτικού Τομέα Αθήνας Νάντιας Γιαννακοπούλου

Σε επανεξέταση του νόμου για τη μαντίλα αναγκάζεται το Ιράν, ενώ καταργήθηκε η αστυνομία ηθών. Η Τεχεράνη επανεξετάζει έναν νόμο δεκαετιών, αυτόν για την επιβολή κώδικα ενδυμασίας στις γυναίκες, ύστερα από δύο και πλέον μήνες μαζικών διαδηλώσεων που έχουν γνωρίσει σκληρή καταστολή, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 300 άνθρωποι να πέσουν νεκροί και χιλιάδες να συλληφθούν.

Το γυναικείο κίνημα στο Ιράν γράφει ιστορία επιτυγχάνει μια σημαντική κατάκτηση προς την Ισότητα και την Ελευθερία, κόντρα στην οπισθοδρόμηση και τον σκοταδισμό .Μετά από μήνες αγώνα καταργήθηκε η αστυνομία ηθών του καθεστώτος.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για μια κατάκτηση που δείχνει ότι ο συνεχής αγώνας φέρνει αποτελέσματα, κατακτήσεις, πρόοδο.

Προηγούμενο άρθροΓΑΣ Αλεξάνδρειας: Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Γυναικών – Αποτελέσματα Σαββατοκύριακου
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη Δευτέρα 5/12