Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Σχετικά με την δίκη του Γιώργου Βραχνή

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας δικάζεται ο σύντροφος μας, Γιώργος Βραχνής.

Είναι γνωστή σε όλους η δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί μετά την επιδρομή στη πόλη μας ομάδας τραμπούκων χρυσαυγιτών, οι οποίοι εισέβαλαν στο καφενείο του, τον Ιούνη του 2012, παραμονές εκλογών, προπηλακίζοντας, απειλώντας και υβρίζοντας τον ίδιο και τους θαμώνες που παρευρίσκονταν .

Θεωρούμε άδικη και μεροληπτική την πρωτόδικη καταδίκη του (φυλάκιση τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών), για δήθεν εξύβριση των επιδρομέων χρυσαυγιτών, ενώ οι δράστες της επίθεσης αθωώθηκαν για τυπικούς λόγους (μη πληρωμή παραβόλου 100 ευρώ), εκτός από έναν ο οποίος καταδικάστηκε σε μικρότερη ποινή.

 Η δίκη διεξάγεται, ενώ βρίσκεται  ήδη σε εξέλιξη η δίκη στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχει αποκαλυφθεί ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση και όχι για ένα νόμιμο κόμμα, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Η βίαιη και δολοφονική στρατιωτική δράση των ταγμάτων εφόδου της σε βάρος αριστερών, αντιεξουσιαστών και μεταναστών ήταν συνήθης πρακτική της.

Για αυτούς τους λόγους  η δίκη του Γιώργου Βραχνή αποχτά και άλλη βαρύτητα και  ξεχωριστή σημασία.

 Θεωρούμε απαράδεκτο να καταδικάζονται τα θύματα και να αθωώνονται οι θύτες.

Καλούμε σε συμπαράσταση όλον τον δημοκρατικό κόσμο της Βέροιας και της Ημαθίας. Την Τρίτη θα είμαστε όλοι στο πλευρό του.

Απαιτούμε η δικαστική εξουσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και εναρμονιζόμενη με τη δημοκρατική ευαισθησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, να αποδώσει δικαιοσύνη και να προχωρήσει στην αθώωση του Γιώργου Βραχνή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Προηγούμενο άρθροΜ. Αλέξανδρος Τρικάλων-Ολυμπιακός Νάουσας 6-0 – Τυπική διαδικασία για τα Τρίκαλα.
Επόμενο άρθροΝα κοιμόμαστε μαζί με το παιδί; – Γράφει ο Ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας