Morgan Stanley, Μητσοτάκης και ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

«Αισθανόμαστε σίγουρα μεγάλη αισιοδοξία στη Morgan Stanley, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε όλους τους κλάδους». Είναι λόγια του Φρανκ Πέτιτγκας, επικεφαλής  του επενδυτικού κολοσσού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι κορυφαία επιβράβευση τόσο για την τελευταία τριετία, όσο και για τις προοπτικές στο εγγύς κι απώτερο μέλλον.  Είναι σαφές πια ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας θα είναι διπλάσιος το 2022 και  τριπλάσιος το 2023 από τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις αναμένεται  το 2022 να παρουσιάσουν υψηλό ρεκόρ, καθώς ήδη στο 9μηνο, έχουν φτάσει  στο 95% του συνόλου της περασμένης χρονιάς.

Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές έρευνες καταδεικνύουν ότι  3 στους 4 επενδυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα γίνει ακόμη πιο ελκυστική επενδυτικά την επόμενη τριετία, ενώ κι η Έκθεση του Economist,  αναδεικνύει πρωταθλήτρια την Ελλάδα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος τα 3 τελευταία χρόνια, σημειώνοντας άνοδο κατά 16 θέσεις.

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα της χώρας και της οικονομίας της. Την οποία η μίζερη κι οπισθοδρομική αντιπολίτευση και δη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, την προσπερνά λες και την ενοχλεί. Εξ ου και ασχολείται με …κατασκοπευτικά σενάρια παρακολουθήσεων κι οτιδήποτε  άλλο από το βαθύ παρελθόν. Αντιπολίτευση της υστερίας και της κουτοπονηριάς. Κουτσαβακισμοί και ψιλομαγκίτεσες σε χαρακώματα εμφυλίου, την ώρα που η χώρα φεύγει μπροστά μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Μπαγιάτικες πρακτικές με οσμές μούχλας… Τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί άλλωστε η αποφυγή κάθε σχολίου για την οικονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ ή ανακοινώσεις περί… επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ, ή… επαναδιαπραγμάτευσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας; Τι άλλο από αισχρή κουτοπονηριά είναι η επίσημη θέση ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Μητσοτάκης πάει σε… πρόωρες εκλογές λόγω υποκλοπών, μόνο και μόνο επειδή ο πρωθυπουργός ανέφερε στην Καλλιθέα ότι  «μυρίζει εκλογές»; Τι άλλο από υστερία αποτελούν οι συνεχείς προβλέψεις τους εδώ και τρία χρόνια, ότι όπου νάναι …καταρρέει ο Μητσοτάκης, επειδή είναι σε αδιέξοδο;

Μα, εκεί οδηγεί το μέγιστο πολιτικό τους κενό. Να ασχολούνται με το τίποτα, να μη μπορούν να παρακολουθήσουν τη μεγάλη εικόνα της οικονομίας της χώρας και να μη μπορούν ν’ ακούν ούτε καν εκείνους που διαφεντεύουν το παγκόσμιο επενδυτικό γίγνεσθαι.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2022
Επόμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Με σχέδιο αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.