Μόνος του και όλοι τους – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το έχουμε δει από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, το 2016. Ο Μητσοτάκης είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μπροστά από κάθε επίδοξο διεκδικητή του πρωθυπουργικού θώκου. Ο Τσίπρας που ήταν σχετικά κοντά του σε εκλογικές επιδόσεις, καταποντίστηκε, οι άλλοι ιδρώνουν για να δουν τη σκιά του. Όλοι μαζί δε, γυρίζουν γύρω από την ουρά τους και ασχολούνται με τα μικρά, τα ελάσσονα, τα ασήμαντα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Μητσοτάκης αλλάζει την Ελλάδα κι οι άλλοι κολυμπάνε στην πολιτική ανυπαρξία τους. Ευτυχώς, δηλαδή. Για την Ελλάδα.

Προσέξτε: Ο Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα μεταρρυθμίζει τον τόπο. Να δούμε πώς και τι.

Α. Φορολογικό. Γκρινιάζουν κάποιοι εκ των ελευθέρων επαγγελματιών που είναι τσακωμένοι με τους φόρους, επειδή τώρα θα πληρώνουν, αλλά σε όλες τις δημοσκοπήσεις η κοινωνία και με συντριπτικό ποσοστό, στηρίζει Μητσοτάκη/ Χατζηδάκη.

Β. Επιστολική ψήφος. Είναι μια τεράστια μεταρρύθμιση που διευρύνει τη δημοκρατία και μακάρι να εφαρμοστεί και στις βουλευτικές εκλογές. Άλλωστε την έχουν υιοθετήσει 130  χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Γ. Ιδιωτικά ΑΕΙ. Η ιδεοληψία της Αριστεράς, δεν μπορεί πια να κλείσει τον δρόμο τους. Τα οφέλη για τη χώρα τεράστια και πρωτίστως και για τα δημόσια ΑΕΙ. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται εθελοτυφλεί.

Δ. Τομές στη Δικαιοσύνη. Εξαιρετική μεταρρύθμιση που αλλάζει τα δεδομένα στις ποινές – χάδια και τους μόνους που δυσαρεστεί είναι οι τρόφιμοι των φυλακών … ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ…

Ε. Σοβαρότατες και κυρίως ουσιαστικές παρεμβάσεις/μεταρρυθμίσεις,  αναφορικά με τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που ήδη έχουν αρχίσει και ριζώνουν στις συνειδήσεις όλων και κυρίως αυτών των ατόμων. Παρεμβάσεις που αλλάζουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Ταυτοχρόνως, ο Μητσοτάκης άλλαξε το κλίμα και τα δεδομένα με τα γλυπτά και δημιούργησε τεράστιο ρεύμα υπέρ της επιστροφής τους σε όλη την υφήλιο, ακόμη κι εντός της Μεγάλης Βρετανίας.

Την ίδια ώρα, ο ένας μετά τον άλλο οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης δίνουν εύσημα για την οικονομία, όπως προχθές η Fitch, που τάχθηκε υπέρ της επενδυτικής βαθμίδας. Ταυτοχρόνως, ψηφιοποιεί τα συμβόλαια στα ακίνητα, ακόμη κι αν απέναντί του αντιδρούν  συντεχνίες.  Ενώ έχει δεσμευθεί ότι μέσα στην τετραετία θα προχωρήσει  και στις ρυθμίσεις  για τους ομοφύλους, ακόμη κι αν αντιδρά η υπερσυντηρητική Δεξιά πτέρυγα του κόμματός του.

Συνεπώς, καθημερινά επαληθεύεται η υπεροχή του Μητσοτάκη που φάνηκε στις εκλογές αλλά και καθημερινά στις δημοσκοπήσεις. Είναι πολλά βήματα μπροστά από τους αντιπάλους του, κυρίως επειδή γνωρίζει τι του γίνεται κι επειδή ζει στη νέα αποχή, στον σύγχρονο κόσμο.

Προσέξτε: Ο Μητσοτάκης λαμβάνει 41% αποδοχή ως καταλληλότερος  πρωθυπουργός, όταν οι αντίπαλοί του «πνίγονται» σε χαμηλά μονοψήφια. Όπως ο Κασσελάκης κι ο Ανδρουλάκης, που θεωρούνται καταλληλότεροι πρωθυπουργοί από το 5%, στις δημοσκοπήσεις.  Δηλαδή τους αποδέχονται ως… πρωθυπουργούς ΜΟΝΟ οι μισοί από εκείνους που ψηφίζουν τα κόμματά τους.

Προσέξτε κι αυτό: Ο Μητσοτάκης «παίζει» μπάλα μόνος του στα  Δεξιά του πολιτικού φάσματος αλλά και στο Κέντρο. Δηλαδή αποτελεί κεντρικό πόλο προτίμησης, τόσο στον κανονικό συντηρητικό κόσμο (τον απορρίπτουν οι θρησκόληπτοι κι οι αγοραστές των επιστολών Του Χριστού) αλλά και στον κόσμο που ανήκει στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο.

Ελάχιστοι πολιτικοί το έχουν καταφέρει αυτό κι ουδείς από το κόμμα του…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΚ. Σκρέκας: Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει και το Καλάθι των παιχνιδιών-Στα 1.277 τα προϊόντα με «Μόνιμη Μείωση Τιμής»
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.