Μονόδρομος Μητσοτάκη! – Γράφει ο Χρόνης Ακριτίδης

Η ιστορία «γράφει» ήδη, ότι από το 2016 και μετά δεν υπάρχει εκλογική αναμέτρηση από την οποία δεν έχει βγει νικητής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παντού, σε δημοτικές εκλογές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, πολιτικές, η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν μόνο προδιαγεγραμμένη, αλλά και ξεκάθαρη.

Γράφει ο Χρόνης Ακριτίδης

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21 ης Μαΐου, είναι ορατό το σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ, αλλά ταυτοχρόνως η Ελλάδα είναι ναρκοθετημένη από την αναποτελεσματική απλή αναλογική. Οι πιθανότητες περιπετειών είναι υπαρκτές.

Στην πολιτική κονίστρα, από τη μια μεριά έχουμε την προοπτική της πολιτικής σταθερότητας που εκφράζουν ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη τους θιασώτες της απλής αναλογικής που αποτελεί σύστημα ακυβερνησίας και τις θολές επιδιώξεις τους, είτε με κυβερνήσεις διαφόρων ονομάτων κι επιδιώξεων με τον άγνωστο «Χ» ως πρωθυπουργό!  Το οξύμωρο είναι ότι οι θιασώτες της απλής αναλογικής, ενώ δεν συμφωνούν στο παραμικρό, μιλάνε για προοδευτική διακυβέρνηση. Κι ύστερα, μιλάνε για κυβέρνηση ανοχής ή ειδικού σκοπού…

Το διακύβευμα είναι σαφές: Στην κάλπη της 21 ης Μαΐου θα κριθούν τα πάντα. Ή η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά μέσω του μονόδρομου της σταθερής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ή θα χαθεί στις διασταυρώσεις που οδηγούν στην ακυβερνησία, στο άγνωστο και τελικά σε μια απροσδιόριστη πολιτική Βαβέλ.

Από τη μια ένας δρόμος ορθάνοιχτος προς τη νέα ψηφιακή Ελλάδα της σταθερότητας και της προοπτικής και από την άλλη επιστροφή στα μετεμφυλιακά σύνδρομα, στις χρεοκοπημένες ιδεοληψίες και στην οπισθοδρόμηση που αυτοαποκαλείται… προοδευτική!

Όσα έζησε η ελληνική κοινωνία τις δυο τελευταίες τετραετίες είναι απολύτως χαρακτηριστικά και συγκρίσιμα. Από η μια ο Μητσοτάκης, η ανάπτυξη, η επενδυτική βαθμίδα, η αμυντική θωράκιση της χώρας και των συνόρων της, οι ψηφιακές παρεμβάσεις, η στήριξη της κοινωνίας και η υψηλή αποδοχή στα διεθνή φόρα και από την άλλη θολούρα για πάντα, όπως άλλωστε διαπιστώσαμε και στην πρόσφατη τηλεμαχία.

Μονόδρομος λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Για αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα!

Ο Χρόνης Ακριτίδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ».
Προηγούμενο άρθροΑπεβίωσε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας
Επόμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας από Βόλο: «Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ»