Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Ακριτίδη, «Πλεκτάνη εξ αίματος», από τις Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Ακριτίδη, «Πλεκτάνη εξ αίματος», από τις Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΥ

Ένας αυταρχικός πατέρας. Μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη. Μια άστοργη λύση για την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού… Η περιπετειώδης πορεία της Μελίνας που, παρά τις πληγές του παρελθόντος, γυρίζει με αισιοδοξία τις νέες σελίδες της ζωής της σε έναν ξένο τόπο. Ώσπου… το παρελθόν επιστρέφει δριμύτερο για να πάρει το αίμα του πίσω. Κι όταν αναζητείται η δικαίωση, η προσφυγή σε μια «πλεκτάνη» μοιάζει ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση, ώστε να πληρώσουν κάποιοι τις αδίστακτες πράξεις τους. Θα γίνει το εφαλτήριο για μια μεγάλη αναμέτρηση με ανάλγητους κι επικίνδυνους ανθρώπους.

Αποτελεί ωστόσο η εκδίκηση το σωστό τρόπο αντίδρασης για τον άνθρωπο; Μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο που να σβήνει μεμιάς τις παλιές πληγές της καρδιάς ή είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα; Είναι άραγε όλα όπως φαίνονται ή πίσω από την επιφάνεια κρύβονται σκοτεινότερα σχέδια;

Η «Πλεκτάνη εξ αίματος» αποτελεί μια σπουδή στις ανθρώπινες σχέσεις, δοκιμάζοντας παράλληλα με ρεαλισμό χαρακτήρες και προθέσεις. Μέσα από τις εμπειρίες της ηρωίδας Μελίνας, εξετάζεται το διαχρονικό δίλημμα αν ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να συγχωρεί σε βάθος ή αν πρέπει να παίρνει το νόμο στα χέρια του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας, απ’ όπου και κατάγεται, ενώ έχει ρίζες και από τα Πλατανάκια Σερρών. Είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το 2010 δημιούργησε την, καταξιωμένη στο χώρο της, ιστοσελίδα apostaktirio.gr, η οποία έχει ως κύριο άξονα τη διάδοση της Λογοτεχνίας και των Τεχνών γενικότερα. Το 2012 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Ζει με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά στην κωμόπολη της Μελίκης Ημαθίας, στην οποία ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου μετά τις Δημοτικές εκλογές του 2014.

Τα πρώτα βιβλία του Αλέξανδρου Ακριτίδη, η ποιητική συλλογή «Λέξεις που ψάχνουν για φτερά» (2005) και η συλλογή διηγημάτων «Αλαργινή ηχώ» (2007), εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις Α. Αλτιντζής. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα «Η πυξίδα των ονείρων» (2011) και «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις» (2014), από τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Το πέμπτο του βιβλίο, «Της ζήσης χαρμολύπες» (2016), κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Συλλογής Διηγημάτων από το Πετρίδειο Ίδρυμα της Κύπρου. Ο διαγωνισμός αφορούσε έργα Κύπριων και Ελλαδιτών συγγραφέων, που εκδόθηκαν το 2016.

Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, Μαλλιάρης Παιδεία, Εμπειρία Εκδοτική, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας, Υδρόγειος, Noble House, Ίανθος, Πανεπιστήμιο Ελεύθερης Επιμόρφωσης Δήμου Χορτιάτη, Θρακικός Οιωνός, Βεργίνα κ.ά.

Τα διηγήματά του «Το ματωμένο βουνό» και «Ο θησαυρός» ανέβηκαν ως θεατρικά έργα από το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στους πανελλήνιους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «Ακτίς Ονείρου» το 2015 και το 2017 αντίστοιχα. Το πρώτο απέσπασε Βραβείο Καλύτερης Θεατρικής Ερμηνείας και το δεύτερο, Βραβείο Καλύτερης Συλλογικής Προσπάθειας.

«Πλεκτάνη εξ αίματος»

Μυθιστόρημα

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ακριτίδης

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Φιλελλήνων 14,

10557 Αθήνα

Τ 2103316036

Φ 2103250421

info@infognomon.gr

www.infognomon.com 

Σελ.: 306

ISBN: 978-618-5219-45-1

Κωδ.: 86979Μ19

Τιμή: 15 €