Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

138 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που οι εργαζόμενοι στο Σικάγο εξεγέρθηκαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Από τότε, η 1η Μαΐου έγινε το σύμβολο των αγώνων όλων των εργαζομένων όλου του κόσμου για το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς σε μια κοινωνία με δημοκρατία και δικαιοσύνη. Η 1η Μαΐου είναι συγχρόνως και ημέρα μνήμης για όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν ηρωικούς αγώνες, ακόμη και με τίμημα τη ζωή τους, για όλες  τις κατακτήσεις που εμείς σήμερα απολαμβάνουμε.

Ο Φετινός γιορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να είναι στους δρόμους  αγανακτισμένοι και θυμωμένοι για τα δικαιώματα που χάνονται, τη φτώχεια που εξαπλώνεται.

Σήμερα το δικαίωμα στην εργασία με δίκαιους μισθούς, με συνθήκες  υγιεινής και προστασίας είναι απαίτηση των εργαζομένων αλλά και όλων των συλλογικών οργάνων.

H διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς και ποιοτικής εργασίας και ζωής για κάθε άνθρωπο, τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, η κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και η παγκόσμια ειρήνη είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία.

Ως Δήμος Αλεξάνδρειας δηλώνουμε τη στήριξή μας και την αλληλεγγύη μας και  είμαστε κοντά στους αγώνες και στις προσπάθειες των συμπολιτών μας για το δικαίωμα στην εργασία με ανθρώπινες συνθήκες και με αξιοπρεπείς μισθούς. Διεκδικούμε επίσης προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα μειώσει την ανεργία στην περιοχή μας, θα στηρίξει οικογένειες και η εξυπηρέτηση  των δημοτών μας θα είναι καλύτερη.

Στη σημερινή κοινωνική και οικονομική συγκυρία τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά, έχοντας ως παρακαταθήκη τους αγώνες των εργαζομένων, διεκδικούμε ατομικά και συλλογικά μια καλύτερη ζωή, σε μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, για το μέλλον που μας ανήκει, για το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

%CE%93%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Προηγούμενο άρθροΙ.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Αλεξάνδρειας: Πρόγραμμα Τρισαγίων
Επόμενο άρθροΠρόσκληση Συμμετοχής Επιχειρήσεων στην Έκθεση και Γευσιγνωσία Κορινθιακών Προϊόντων ” Τaste of Loutraki 2024″