Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων.

Που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα ενάντια σε όλα τα μέτρα που δυσκολεύουν τις ζωές των ανθρώπων.

Σήμερα , στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αγωνίζονται όχι για να διεκδικήσουν νέα δικαιώματα και βελτίωση των συνθηκών στην εργασία τους, αλλά για να ξανακατακτήσουν βασικά δικαιώματα που χάθηκαν ή χάνονται στα χρόνια της βαθιάς και πολύχρονης κρίσης που ζουν και βιώνουν όλοι ο εργαζόμενοι στη χώρα μας και όχι μόνο.

Συγχρόνως όμως η Πρωτομαγιά μας θυμίζει ότι τα δικαιώματα των εργαζόμενων είναι πολύ στενά συνδεδεμένα με την ανάπτυξη και την πρόοδο της κάθε κοινωνίας , πολύ δε περισσότερο στην Ελληνική κοινωνία που η κοινωνική συνοχή βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο ,κυρίως , από τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, αλλά και από το μεγάλο αριθμό νέων που αναζητούν εργασία σε άλλες χώρες.

Σήμερα αλλά και πάντα είναι καθήκον όλων μας να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην εργασία για όλους τους ανθρώπους . Είναι αναγκαίο εργαζόμενες και εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι με συνεχείς αγώνες ,αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη ,ατομικά αλλά και συλλογικά να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει ,το μέλλον που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Προηγούμενο άρθροΧαρίεσσα: Πανηγύρι Ζωοδόχου Πηγής
Επόμενο άρθροFinal four χειροσφαίρισης αγοριών και κοριτσιών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου