Μεξικό: Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών συγκλόνισε την χώρα

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών συγκλόνισε το Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Κτίρια ταρακουνήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους της πόλης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στην Πόλη του Μεξικού. Τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε μερικώς, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε το Μεξικό – Οι ασθενείς σε ένα νοσοκομείο λαμβάνουν ιατρικές φροντίδες έξω από το κτίριο του νοσοκομείου μετά από σεισμό μεγέθους 7.1 της κλίμακας Ρίχτερ στην πόλη του Μεξικού, 19 Σεπτεμβρίου 2017. Ο σεισμός έπληξε την πολιτεία της Πουέμπλα σε βάθος 32 μίλια (51 χλμ.). EPA / Jose Mendez

Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σφοδρή σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών συγκλόνισε την χώρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ