Μελισσοκομικός Σύλλογος Βεροίας: Διοργάνωση ημερίδας

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 σε αίθουσα του καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Αποστόλου Παύλου ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Βεροίας οργάνωσε ημερίδα με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος κ. ΝΤΟΥΡΑ Βασίλειο,για θέματα που απασχολούν τον κλάδο των μελισσοκόμων.

-Ο κ.Ντούρας ανέπτυξε  τα παρακάτω θέματα

1.-Ανέλυσε τον ρόλο των συλλόγων και της Ομοσπονδίας.

2.-Αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο και το καταστατικό που διέπουν την λειτουργία της ΟΜΣΕ και των  μελισσοκομικών συλλόγων.

3.-Μίλησε για την δράση και τους στόχους της ΟΜΣΕ.

4.-Αναφέρθηκε στις κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων ήτοι : α) για την βελτίωση των αγορανομικών διατάξεων που διέπουν την τυποποίηση-διακίνηση και εμπορία του μελιού.β) για τον διαχωρισμό των ελληνικών μελιών από τα εισαγόμενα με την υποχρέωση αναγραφής στις συσκευασίες τις χώρες συγκομιδής  μελιού.

5.-Ενημέρωσε τους παρευρισκομένους μελισσοκόμους για την θέση της Ομοσπονδίας μας για τα τριετή  μελισσοκομικά προγράμματα.

6.-Με ιδιαίτερη έμφαση,αναφέρθηκε για τη χρήση φυτοφαρμάκων,την απαίτηση της ΟΜΣΕ για την κατάργηση των μελισσοτοξικών φυτοφαρμάκων και την απαίτηση οι ψεκασμοί να γίνονται τις νυκτερινές ώρες,ήτοι από δύσεως μέχρι ανατολής του ήλιου.

-Ακολούθησε συζήτηση και απήντησε σε ερωτήσεις των μελισσοκόμων.

-Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα που απασχολεί την ΟΜΣΕ, ήτοι στην επικείμενη  διαγραφή συλλόγων ,οι οποίοι παραβίασαν το καταστατικό της.Αναφέρθηκε λεπτομερώς για τους λόγους που ανάγκασε το Δ.Σ. της  Ομοσπονδίας  να πάρει αυτή την σκληρή απόφαση.Τόνισε δε ότι ακόμη υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια αποφυγής της επικύρωσης  διαγραφής από την Γενική Συνέλευση.Αποτέλεσμα που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους συλλόγους.

-Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και 1)Ο πρόεδρος  του μελισσοκομικού συλλόγου Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΣΕ  κ.ΚΑΛΑΠΟΥΤΗΣ Κωνσταντίνος 2)Ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Ημαθίας (με έδρα την Αλεξάνδρεια) κ.ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Σταύρος 3)Αρκετά μέλη και των δύο συλλόγων της Ημαθίας Βεροίας και Αλεξανδρείας.

-Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αποστόλου Παύλου(Μακροχωρίου) κ.  Κεχαίδη Βαλάντη,για την παραχώρηση της αίθουσας και των μέσων να πραγματοποιηθεί η ημερίδα μας

                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                            Η Γενική Γραμματέας
Κοτίδης Ιωάννης                                                    Σεβασλιάν Αναστασία