Μελίκη: Ζητούν αύξηση οι εργάτες γης στο ημερομίσθιο. Αντιδρούν οι παραγωγοί. – Δηλώσεις

Άλλο ένα πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εναπομείναντες εργάτες γης έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες της Μελίκης, οι οποίοι   ζητούν αύξηση πέντε ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ημερομίσθιο τής  περσινής περιόδου.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Όπως μας τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίκης και αντιπρόεδρος της ΑΛ.Μ.ΜΕ  Απόστολος Λουκανόπουλος κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από τους παραγωγούς της περιοχής, με αποτέλεσμα οι εργάτες γης να μην  προσέρχονται στα χωράφια για εργασία και να υπάρχει έντονο πρόβλημα στις αγροτικές καλλιέργειες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του σωματείου εργατών υπαίθρου του νομού Ημαθίας αποφασίστηκε ομόφωνα και καθορίστηκε στα 30 ευρώ το ημερομίσθιο των εργατών γης. Την απόφαση αυτή ζητούν τα μέλη του σωματείου να εφαρμόσουν οι παραγωγοί.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μπει στην τελική ευθεία οι ενέργειες από κυβερνητικής πλευράς  για την έλευση επτά χιλιάδων εποχικών Αλβανών εργατών γης οι οποίοι θα απασχοληθούν στα κτήματα της Ημαθίας και της Πέλλας για την πρώιμη συλλογή των φρούτων που θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου.

 Δείτε τις δηλώσεις του Αποστόλη Λουκανόπουλου στο βίντεο: