Μελίκη: Συνέντευξη με τον Κώστα Bενιόπουλο, το βαρύ χαρτί του Αργύρη Πανταζόπουλου – βίντεο

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Ο Κώστας Βενιόπουλος, πρώην Δήμαρχος Μελίκης και αντιδήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας, σήμερα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Δ.Ε Μελίκης με τον συνδυασμό του Αργύρη Πανταζόπουλου.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο:

 Στην συνέντευξή του μίλησε για την δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών, αφού ο απερχόμενος δήμαρχος απέτυχε. «Η καθαριότητα, οι  λακκούβες στους δρόμους, η έλλειψη αγροτικής οδοποιίας, η άρδευση είναι προβλήματα άμεσης προτεραιότητας και όπως λέγεται, αν δεν μπορούμε μεγάλα πράγματα, ας ξεκινήσουμε από τα απλά που διευκολύνουν την ζωή των πολιτών. Ξεκινάμε λοιπόν από τις  παιδικές χαρές, που δεν υπάρχουν, τα αδέσποτα, που παίζουν με τα μικρά παιδιά, την αποκατάσταση της δρόμων που καταστράφηκαν από την  κατασκευή του έργου της αποχέτευσης,  η αταξία στη Μελίκη. Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα της αποχέτευσης και της κατασκευής των αγωγών του εσωτερικού δικτύου που γίνεται σήμερα, θέλω να θυμίσω ότι ξεκίνησε επί θητείας Φώτη Δημητριάδη και απλά από τον Γκυρίνη επαναδημοπρατήθηκε και όπως φαίνεται θα περατωθεί επί δημαρχίας Αργύρη Πανταζόπουλου. Σε ότι αφορά τον βιολογικό καθαρισμό, το οικόπεδο είχε αγοραστεί επί θητείας  Δημητριάδη και  στο συρτάρι του δήμου υπάρχουν,  από την θητεία Δημητριάδη ακόμα 2.600.000 ευρώ για την αποπεράτωση του έργου, που η απερχόμενη διοίκηση  του Δήμου καθυστέρησε να υπογράψει την σύμβαση με τον ανάδοχο. Ο βιολογικός καθαρισμός θα επεξεργάζεται τα λύματα της Μελίκης και στη συνέχεια μέσω επεκτάσεων και μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, που είναι για εμάς στόχος,  θα δέχεται λύματα των περιοχών Νεοκάστρου, Π.Προδρόμου, Ν.Προδρόμου , Αγ.Τριάδας, Αγκαθιάς,  Κυψέλης. Είναι απαράδεκτο να έχει η περιοχή βόθρους, που επιβαρύνουν τα υπόγεια ύδατα».

Στη συνέχεια ο Κώστα Βενιόπουλος αναφέρθηκε στο κυρίαρχο πρόβλημα της αγροτικής Μελίκης  των 100.000 στρεμμάτων και είναι το αρδευτικό δίκτυο και η αγροτική οδοποιία, που τα τελευταία χρόνια δεν μπήκε ούτε ένα λιθαράκι. Τόνισε ότι, δεν υπάρχει ΤΟΕΒ στην περιοχή και την κύρια ευθύνη της λειτουργίας της άρδευσης  έχει ο Δήμος Αλεξάνδρειας. Οι  παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στις γεωτρήσεις. Πρώτη προτεραιότητα είναι η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και το χαμηλό κόστος άρδευσης.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό και τον αθλητισμό τόνισε ότι , « η νέα δημοτική αρχή θα ασχοληθεί δυνατά με τον τουρισμό, αφού η Μελίκη βρίσκεται δίπλα στη Βεργίνα, έχει το πολύ ενδιαφέρον  εθνογραφικό μουσείο Γιώργου Μελίκη, που μπορεί να γίνει πόλος έλξης τουριστών. Θα φροντίσουμε να συνεχιστούν οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρος Αλώρου και θα σταθεί ο Δήμος αρωγός, στους πολιτιστικούς συλλόγους που αναβιώνουν τα Αναστενάρια, το καρναβάλι της Μελίκης, τα ήθη και τα έθιμα της Μακεδονίας, αφού εδώ κτυπά η καρδιά της».

Επίσης σε ότι αφορά τον αθλητισμό, « η νέα δημοτική αρχή θα το αξιοποιήσει το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Μελίκης, που είναι κόσμημα ώστε να φιλοξενεί μεγάλες εκδηλώσεις. Σε ότι αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου θα προχωρήσουμε σε κατασκευή κερκίδων και αποκατάσταση χλωροτάπητα. Σε όλα τα γήπεδα και στις αθλητικές δραστηριότητες της περιοχής θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα».

Τέλος, τόνισε ότι «η νέα δημοτική αρχή θα βάλει τέλος στην καθημερινή απαξίωση της  Μελίκης αφού απομακρύνονται  όλες οι υπηρεσίες όπως,  το αστυνομικό τμήμα, η τράπεζα, και έμειναν μόνον 2 δημοτικοί υπάλληλοι, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και το λυπηρό είναι ότι ο δήμος δεν έκανε παρέμβαση ενώ θα μπορούσε.Προτεραιότητα για τους Μελικιώτες είναι η δημιουργία «Δήμου Αιγών» αφού έχουμε  κοινά προβλήματα και κοινά οράματα με την Βεργίνα και την γύρω περιοχή».