Μελίκη: Μελικιώτικο Πανηγύρι της Παράδοσης – (βίντεο-φωτο)

Με ένα τριήμερο πανηγύρι παραδοσιακό, στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημαρχείου Μελίκης, επέλεξε ο Λαογραφικό Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων, να αποχαιρετίσει το φετινό καλοκαίρι αφού σύντομα ανοίγουν τα σχολεία και … «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα & Γιώργης Λεωνίδας Γκιώνης

Ένα παραδοσιακό πανηγύρι ποιοτικό, που τα είχε όλα, πολύ κόσμο, χαμόγελα … παραδοσιακούς χορούς με προσκεκλημένα χορευτικά συγκροτήματα από τη Λάρισα αλλά και την Νάουσα.  Πολύ μουσική, ζυγιές και τραγούδια του Πόντου, του Κάμπου αλλά και του Ρουμλουκιού, γεύσεις της φωτιάς, ωραίο κρασί  και πολύ κέφι.

Οι χορευτές με κουστούμια παραδοσιακά που το καθένα έχει την δική του ιστορία…

Εκτός από το χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων απολαύσαμε τους χορευτές της Ευξείνιας Λέσχης Ποντίων Νάουσας που ιδρύθηκε το 1927.

Εντυπωσιακοί οι χορευτές από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο « Άνθιμος Γαζής» από το Αρμένιο της Λάρισας, ένα χωριό που βρίσκεται στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου.

Στο τέλος της βραδιάς έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συλλόγων.

Πάντως οι Μελικιώτες χάρισαν ένα περίτεχνο καλάθι με δύο βιβλία, τα Λαογραφικά της Μελίκης αλλά και τα Δημοτικά τραγούδια της Μελίκης και της Αγκαθιάς, τσίπουρο τοπικό και μαρμελάδα ροδάκινου.

Το πανηγύρι συνεχίζεται σήμερα  με  Λαικοδημοτική βραδιά με τους «Ιχνηλάτες»  και αύριο με Παραδοσιακή βραδιά με την ζυγιά του Δημήτρη Ψαθά και ένα αφιέρωμα στις Λαζαρίνες της Μελίκης.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: