Μελίκη: Μεγάλες οι ζημιές σε ροδάκινα και ακτινίδια από το χαλάζι στην ευρύτερη περιοχή της Μελίκης

Με την κάμερα του emvolos.gr, επισκεφθήκαμε τις πληγείσες από το χαλάζι αγροτικές καλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή της Μελίκης και οι ζημιές είναι πραγματικά μεγάλες.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Αντωνίου καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Αλεξάνδρειας Τάσος Λιολιόπουλος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίκης Αποστόλης Λουκανόπουλος, από το πρωί επισκέπτονται την περιοχή της Μελίκης, Κουλούρας, Διαβατού, προκειμένου να έχουν μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης των ζημιών. Από το χαλάζι κυρίως επλήγησαν οι καλλιέργειες ροδάκινου, βερίκοκου, ακτινιδίου και μπάμιας.

Ο κ. Χρήστος Αντωνίου δήλωσε, ότι μετά από συνεννόηση με την διεύθυνση του ΕΛΓΑ, κλιμάκιο θα επισκεφθεί την Δευτέρα τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες το συντομότερο δυνατόν.

Οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής Ημαθίας δέχθηκαν και φέτος ένα ακόμα χτύπημα βλέποντας τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται λίγο μετά την πλήρη ανθοφορία τους.

Ας ελπίσουμε ότι θα αποζημιωθούν γρήγορα.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο: