Μελίκη Ημαθίας: O Πρόεδρος του Α.Σ. Μελίκης μας ξεναγεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τους – βίντεο

Στη Μελίκη, στον τόπο του ροδάκινου, στην καρδιά του μεγαλύτερου φρουτόκηπου της Ελλάδας, στην Ημαθία,  συναντήσαμε τον κ. Απόστολο Λουκανόπουλο, Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίκης και Αντιπρόεδρο της Συνεταιριστικής βιομηχανίας ΑΛ.Μ.ΜΕ.

Ρεπορτάζ: Σίσσυ Νίκα

Με την κάμερα μας  ξεναγηθήκαμε, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου και της μεταποίησης  και ο υπερδραστήριος Πρόεδρος μας «μύησε» στην «ντελικάτη» διαδρομή του φρούτου από το χωράφι μέχρι τη φόρτωση στα αυτοκίνητα ψυγεία, που το μεταφέρουν στις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου.

Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1928 και απαρτίζεται από 500 περίπου συνεταίρους – μέλη και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις τους  καλύπτουν επιφάνεια 12.000 στρεμμάτων. Ο Συνεταιρισμός απασχολεί 150 εργαζόμενους, οι περισσότεροι εποχιακοί.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού εκτείνονται σε ιδιόκτητη έκταση 65 στρεμμάτων και διαθέτουν συσκευαστήριο και ψυκτικές εγκαταστάσεις μέσα από τις  οποίες διακινούνται 20.000 τόνοι νωπών φρούτων.

Η εξαιρετική ποιότητα των φρούτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίκης, τα καθιέρωσαν στις απαιτητικές αγορές του εξωτερικού, αφού η μεγαλύτερη ποσότητα εξάγεται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο.

Τα φρούτα πρωταγωνιστές του Συνεταιρισμού είναι ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια, μήλα, δαμάσκηνα, βερίκοκα.

Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιαστήκαμε από την «περιποίηση» που κάνουν στα ροδάκινα και στα νεκταρίνια που παρακολουθήσαμε.

Ένα μέρος της ποσότητας των προϊόντων του Συνεταιρισμού οδηγείτε στην ΑΛ.Μ.ΜΕ, για να γίνουν κομπόστα. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ΑΛ.Μ.ΜΕ της οποίας Αντιπρόεδρος είναι ο Απόστολος Λουκανόπουλος,  δημιουργήθηκε από 3 Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:

Α.Σ Μελίκης- Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελίκης

Μελίκη-Μπάρες Τ.Κ 59031

Τηλ. 23310-81001

www.acmeliki.gr