Μάριος Μαρκόπουλος 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων και βετεράνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Με εξαιρετική επιτυχία και το αργυρό μετάλλιο επέστρεψε από το 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων και βετεράνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Μάριος Μαρκόπουλος, αθλητής του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών. Μέσα σε δύσκολες κλιματολογικά συνθήκες κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στην κατηγορία 40-49 ετών.

 

Το 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαϊου, υπό την αιγίδα του ΠΟΦΕΠΑ και την τοπική οργανωτική επιτροπή με εξαιρετική οργανωτική προετοιμασία και επιτυχία. Συμμετείχαν 209 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη συμμετείχαν 2 ομάδες και συνολικά 15 αθλητές από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Ο Μάριος αγωνίστηκε το Σάββατο 28 Μαϊου ξεκινώντας τους αγώνες του από τον 4ο όμιλο όπου ξεπέρασε τα εμπόδια των Χρυσανθόπουλου Σ (3-0), Ζαχαρέγκα Π. (3-1) και Τσούβαλη Κ. (3-0). Στην φάση των νοκ άουτ αγώνων έκαμψε το εμπόδιο του Γιώργου Τσιρίκου (3-0) και στο κρίσιμο παιχνίδι των προημιτελικών τον Θαλή Παπαδόπουλο με 3-2 σετ σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι με αρκετές εναλλαγές στη διάρκεια των σετ. Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Λουτράκι και το γήπεδο, με την ζέστη να φτάνει σε υψηλά επίπεδα, έκανε δυσκολότερες τις προσπάθειες των αθλητών και ακόμη περισσότερο του Μάριου. Στον ημιτελικό πάλεψε ενάντια στο  1ο φαβορί των αγώνων Χαράλαμπο Φαραστέλη. Με καλή ενέργεια, επιθετικό και ώριμο παιχνίδι πέρασε και αυτό το εμπόδιο με 3-0 σετ. Στον τελικό αναμετρήθηκε με τον συμπαίκτη του στην ομάδα Balls of fury στην Κρήτη, Χρήστο Παπαδάκη, όπου μετά από δύσκολο, από άποψη αντοχής αγώνα, κάμφθηκε με 3-0. Η συμμετοχή του Μάριου είναι άξια προσοχής καθώς στους συγκεκριμένους αγώνες, αν και ΑμεΑ, συναγωνιζόταν αθλητές χωρίς κάποια σωματική ή άλλη αναπηρία!

Από την αγωνιστική του προσπάθεια θέλει:

Να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και να τους καλέσει να ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΖΩΗ με την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο. Μέσα από την συζήτηση και την ενημέρωση όλοι οι συνάνθρωποί μας μπορούν να καταλάβουν την σημασία της Δωρεάς Οργάνων και την σωτήρια για τους συνασθενείς του Μάριου μεταμόσχευση!

Να υποστηρίξει την ισότιμη μεταχείριση και τον σεβασμό των ΑμεΑ από την κοινωνία δείχνοντας μέσα από τον αθλητισμό πως μπορούν τα ΑμεΑ να συμμετέχουν ισότιμα στην καθημερινή κοινωνική ζωή.

Να προσκαλέσει τους συνασθενείς του αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους να βάλουν τον αθλητισμό στην ζωή τους, ως ένα μέσο βελτίωσης ποιότητας της θεραπείας τους.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2006 – 2019,

χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες  Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014, 2016, αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012

και χάλκινος το 2008,2016.

Προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Επίσης, μέσω του αθλητισμού προβάλει την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, ενός Δώρου Ζωής προς όλους όσους το χρειάζονται!

Ο Μάριος ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ τον προπονητή του Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος), τους συναθλητές του στην Κρήτη,  τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών, και όλους τους υποστηρικτές του!

Στηρίξτε και παρακολουθήστε την προσπάθειά του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα:

Marios Markopoulos – Μάριος Μαρκόπουλος

MarioMarkopoulos

Marios Markopoulos – Μάριος Μαρκόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον «Real Fm»
Επόμενο άρθροΕνημέρωση – σε ζωντανή μετάδοση η σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας (31.05.2022, ώρα 18:30)