Μια σπάνια λιχουδιά, που σίγουρα θα σας ανοίξει ευχάριστα την όρεξη. Ένα ορεκτικό για τα Χριστούγεννα, για τις Κυριακές, αλλά και για τα γιορτινά μας τραπέζια αφού Νοέμβριος και Δεκέμβριος είναι μήνες γεμάτοι από γιορτές.
Μία συνταγή που δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο.Εύκολη, γρήγορη και συγχρόνως πεντανόστιμη. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε.
Μανιτάρια PORTOBELLO γεμιστά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 συσκευασία μανιταριών Portobello
Αλάτι
Πιπέρι
Τρίμματα από διάφορα κασέρια
8 φέτες μπέικον
250 γρ. ρώσικη σαλάτα ή αλοιφή ή κρέμα τυριού της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Πρώτα από όλα θα πρέπει να καθαρίσουμε με ένα μαχαίρι τα μανιτάρια μας.
Στην αρχή την εξωτερική φλούδα και μετά με ένα μαχαίρι θα ξύσουμε το εσωτερικό μαύρο μέρος.
Στη συνέχεια κόβουμε τα κοτσάνια και τα κρατάμε για τη γέμιση.
Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο τα μανιτάρια μας, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ καθώς ψήνονται, ετοιμάζουμε τη γέμισή μας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κοτσάνια των μανιταριών (τα οποία προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει), προσθέτουμε τη ρώσικη σαλάτα ή την κρέμα τυριού που έχουμε.
Μόλις μισοψηθούν τα μανιτάρια μας, βάζουμε τη γέμισή μας (τα κοτσάνια μανιταριών και της ρώσικης σαλάτας).
Από πάνω βάζουμε λίγο μπέικον ψιλοκομμένο, τρίμματα από κασέρια και τελειώνουμε πάλι με μπέικον.
Ξανά βάζουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα κασέρια μας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα γευστικότατο ορεκτικό.
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όλους.