«Μακεδονία ξακουστή»; Αποβάλλεσαι!!! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκέφτομαι τι θα γινόταν στον έρμο τούτο τόπο αν ήταν μια άλλη κυβέρνηση από αυτή ου ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και σε κάποιο σχολείο της χώρας αποβάλλονταν μαθητές, επειδή τραγουδούσαν αντάρτικα τραγούδια. Οι προοδευτικούληδες θα ξεσηκωνόντουσαν εναντίον του «φασίστα» Λυκειάρχη, οι …επώνυμοι του πνεύματος θα αγανακτούσαν, συνδικαλιστικοί φορείς θα κήρυσσαν στάση εργασίας (μπορεί και απεργία) και τα κόμματα θα έσπευδαν ασμένως να καταδικάσουν την αποβολή των… δημοκρατών μαθητών.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τώρα που αποβλήθηκαν έξι μαθητές του Λυκείου του Γέρακα επειδή τραγούδησαν το εμβατήριο  «Μακεδονία ξακουστή», όλοι είναι κρυμμένοι στα λαγούμια τους. Επειδή το εμβατήριο αυτό οι Αριστεροί θεωρούν ότι τους ντροπιάζει αφού το έχουν καταγεγραμμένο στις συνειδήσεις τους ως εθνικιστικό και σοβινιστικό.

Είναι βέβαιο ότι η διεύθυνση του σχολείου, πέραν των δικών της ευθυνών για τη μέγιστη ανοησία της αποβολής των μαθητών, είχε την πλήρη κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας. Όπως είχαν κι όλοι εκείνοι οι καθηγητές που πριν λίγες ημέρες στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αντί για το «όχι» της Ελλάδας εκθείαζαν το ΕΑΜ –ΕΛΛΑΣ.

Είναι σημεία των καιρών.

Όπως σημείο των καιρών ήταν η ηρωοποίηση εκείνου του περίεργου μαθητή που μούντζωσε τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τους επισήμους στην παρέλαση του 2011. Όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά έγινε σύμβολο της αντίστασης εναντίον των … γερμανοτσολιάδων, … μερκελιστών και λοιπών … Νενέκων.

Ο μαθητής που μούτζωσε τη δημοκρατία στην παρέλαση είχε γίνει ήρωας, οι μαθητές που τραγούδησαν «Μακεδονία ξακουστή» ΤΙΜΩΡΉΘΗΚΑΝ  με αποβολή από το σχολείο τους. Στην πρώτη περίπτωση κυβερνούσαν οι «άλλοι»,  αλλά δεν τόλμησαν να τον τιμωρήσουν, γιατί καραδοκούσαν οι αντιμνημονιακοί. Σήμερα κυβερνούν οι αντιμνημονιακοί και δεν φοβούνται κανέναν για να μοιράσουν τιμωρίες.

Είναι σημεία των καιρών.

Αφού καμιά ΕΛΜΕ δεν καταδίκασε την ενέργεια του ανόητου ιδεοληπτικού λυκειάρχη.

Είναι σημεία των καιρών.

Με μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει ν’ ανοίξει αναφορικά με την ποιότητα εκείνων που υποτίθεται μορφώνουν τα παιδιά μας.

Είναι σημεία των καιρών.

Αφού η Αριστερά μιλάει για Μακεδονία και εννοεί τα Σκόπια. Αφού το Μακεδονικό και Βορειοηπειρωτικό ζήτημα θεωρούσαν πάντα ότι είναι φαντασιώσεις του εθνικισμού. Αυτή είναι η κοσμοθεωρία της.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι μόνο η ξακουστή Μακεδονία, αλλά η ηγεμονική χρήση θεσμών με ιδιοκτησιακή συμπεριφορά.

Αν οι έξι μαθητές είχαν κάνει καταστροφές σε κατάληψη του σχολείου τους κανείς δεν θα τους είχε πειράξει. Κι αν τολμούσε κάποιος να το κάνει, το κύμα συμπαράστασης τους θα ήταν τσουνάμι!

Τώρα έβγαλαν τον σκασμό  όλοι ρήτορες του εθνομηδενισμού, της ουτοπίας και της κάθε ανοησίας που δεν χάνουν ευκαιρία, κατά τα άλλα, να εξυμνούν τον σφαγέα Βελουχιώτη κι όλους όσοι αυτοαποκαλούνται… δημοκράτες και …προοδευτικοί…

Είπαμε, σημεία των καιρών.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2018
Επόμενο άρθροΕΕ: H Iταλία στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.