Mail από την Αθήνα – Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα

kafatos-gianisΟ Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει!)

 

 

 • Δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα, αν δεν είστε συνταξιούχος, ελεύθερος επαγγελματίας, εργαζόμενος, άνεργος, χρεωμένος.
  Τους νησιώτες έχει βάλει στο μάτι η Τουρκία! Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε τη νιρβάνα στον «παράδεισο»

 • Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, μόνο αν είσαι πάνω από σαράντα μπορεί και να γελάσει το χειλάκι σου με το vintage διαφημιστικό σλόγκαν. Και φυσικά αν δεν είσαι συνταξιούχος που σε ψέκασαν στο σύνταγμα!

 • Ο Τσίπρας, σου λέει, βγήκε από τα ρούχα του και τηλεφώνησε οργισμένος στον υπουργό Τόσκα. Αχ, τη γιαγιά μου θυμήθηκα τώρα που μου έλεγε, με αφορμή την κολόνια που φορούσε: για πες γρήγορα πολλές φορές tosca… Κι έλεγα εγώ το παιδάκι, και κοκκίνιζα όταν καταλάβαινα την πλάκα της γιαγιάς! Ευτυχώς αυτή δεν την ψέκασε κανείς!

 • Το Ωραιόκαστρο συνεχίζει την παράδοση κατά των μεταναστών και των παιδιών τους. Ε, και στη γειτονιά σας το παράδειγμα κέρδισε στη μίμηση. Αφήστε βρε τα παιδιά να γίνουν ελληνάκια! (το πιο επιεικές, μιας και δεν γνωριζόμαστε ακόμη καλά!)

 • Ορίστε, ο Φίλης τις κατάπιε αμάσητες (μην πάει ο νους σας στο κακό) τις ιδέες του, ντε, για τα θρησκευτικά. Πλέον θα πηγαίνει στο υπουργείο με τον κηδεμόνα του, και θα γράψει τιμωρία: αν θέλω να παραμείνω υπουργός δεν θα ξαναπειράξω τον Ιερώνυμο

 • Μαθήματα αγγλικής δι’ αλληλογραφίας διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών. Θα δίνονται υποτροφίες μετά από διαγωνισμό μετάφρασης παροιμιών και άλλων δημωδών εκφράσεων.

 • Μητρώο πολιτικών στελεχών με βιογραφικά και λοιπές ανοιχτές διαδικασίες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν θέλετε να είστε απλήρωτο στέλεχος κόμματος, σπεύσατε!

 • Τον χτύπαγε λέει η Αντζελίνα τον Μπραντ, τον Πιτ. Κόλαση του είχε κάνει τη ζωή. Είμαστε σε αυτή την εβδομάδα του δράματος. Την επόμενη ο Πιτ θα χτυπούσε την Τζολί, όπως την προηγούμενη, ο Πιτ χτυπούσε τα παιδιά! Όλα για τα χτυπήματα* γίνονται παιδιά! (*χτυπήματα= κλικ στις σελίδες των ιστοσελίδων των περιοδικών)

 • Αυτό πάλι, να εισαι διακοσμητής, να θες να φωτογραφήσεις τη δουλειά που έκανες και να ακους την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να διατάζει τον μπράβο της να σε σκοτώσει «το σκυλί!» Και αυτός, ο μπράβος, σχεδόν να το κάνει! Έτσι λέει έγιναν τα πράγματα το περιοδικό που γράφει για βασιλείς, Le Point, με πρωταγωνίστρια μια πριγκίπισσα από τη Σαουδική Αραβία στο Παρίσι. Την ψάχνουν τώρα, αλλά δεν τη βρίσκουν!. Τον διακοσμητή δεμένο και με μώλωπες βρήκαν και τους τα είπε!

 • Τα κανάλια (τι θα πει ποια? Ακόμη όλα – εκτός του Mega) αρχίζουν τα καινούργια τους προγράμματα. Ελπίζω η κυβέρνηση να τα αφήσει να …παλιώσουν!

Στο επανειδείν, χαιρετίσματα από τας Αθήνας
Γ.Κ.

Προηγούμενο άρθροΦόροι, φόροι, φόροι… – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 47χρονος στην Ημαθία για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών