Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα σύνορά μας, παρά μόνο γαλάζιες γραμμές

«Ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα σύνορά μας, παρά μόνο γαλάζιες γραμμές, και το μήνυμα αυτό μετέφερα και εγώ στην Ιαπωνία στην αρχή της εβδομάδας, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης παρέπεμπε και στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού με το όνομα του ήρωα των Ιμίων, Βλαχάκου.

Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, καλλιεργώντας διεθνείς συμμαχίες και ενισχύοντας την αμυντική ικανότητα της χώρας με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει δείξει την αξία του με την πίεση που προκαλεί στην Άγκυρα, η οποία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, είναι αποκλεισμένη από εξοπλιστικά προγράμματα όπως η αναβάθμιση των F-16 και η προμήθεια F-35.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η όποια καθυστέρηση στην επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, όπως έχει επανειλημμένα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυξάνει τον κίνδυνο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, αλλά και ανασφάλεια στους πολίτες.

Και προσέθεσε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να μείνει προσκολλημένη σε λογικές ορθοδοξίας των μηχανισμών διαμόρφωσης των τιμών, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στο να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η προσάρτηση από τη Ρωσία ουκρανικών εδαφών δεν γίνεται αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα και την ελληνική κυβέρνηση, και αυτό αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Μόσχα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚύπρος: Επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κων. Φλώρου
Επόμενο άρθροΣουηδία: Η Στοκχόλμη επέτρεψε εκ νέου τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία