Μ-Λ ΚΚΕ: Μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός

Οι αγρότες να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα.

Μαζικό υπήρξε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν αγρότες-κτηνοτρόφοι στην Αθήνα απ’ όλα τα μπλόκα της χώρας, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην αντιαγροτική- αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα ψίχουλα που μοιράζει κοροϊδεύοντας τους. Η φτωχή και μεσαία αγροτιά της χώρας κατέβηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας με αιτήματα που αφορούν στην επιβίωσή της ,για το βιος και τις καλλιέργειές της.

Οι κυβερνητικές δηλώσεις και εξαγγελίες, για πολλοστή φορά, είναι κοροϊδία, εμπαιγμός. Ενώ τις πρώτες μέρες των αγροτικών κινητοποιήσεων  ΝΔ- Μητσοτάκης- Αυγενάκης έκαναν λόγο για «υποκινούμενους αγρότες» , έπειτα από την πλατιά κινητοποίηση των αγροτών σ’ ολόκληρη τη χώρα έκαναν στροφή 180 μοιρών. Σήμερα πια δηλώνουν πως «κατανοούν» τα προβλήματα των αγροτών, αντιλαμβάνονται πως είναι «δίκαια». Από κοντά και τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δίνουν εύσημα στους αγρότες για τον «υποδειγματικό» τρόπο που διαδήλωσαν. Όλοι τους, με πρώτη ασφαλώς την κυβερνητική κουστωδία, επαναφέρουν τη γνωστή «καραμέλα» πως τα οικονομικά του κράτους, ο προϋπολογισμός, δεν αντέχει και δε γίνεται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα. Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανιστεί ως «δημοκρατική», ως κυβέρνηση που νοιάζεται για τα προβλήματα της αγροτιάς. Είναι ολοφάνερη η προσπάθειά της να πατρονάρει τους αγρότες και το κίνημά τους, με στόχο αυτό να ξεφουσκώσει και οι αγωνιζόμενοι αγρότες να τα μαζέψουν και να επιστρέψουν σπίτια τους.

Αγρότες-Αγρότισσες

Το Μ-Λ ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή των αγροτικών κινητοποιήσεων στήριξε τον αγώνα σας. Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό σας στα δεκάδες μπλόκα της χώρας. Στήριξε το συλλαλητήριο στην Αθήνα με δικό του μπλοκ σ’ αυτό και βασικό σύνθημα «Νίκη στον Δίκαιο Αγώνα της Αγροτιάς». Εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στην αγωνιζόμενη φτωχή και μεσαία αγροτιά και φώναξε συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της ΕΕ. Το Μ-Λ ΚΚΕ σας καλεί να μην υποστείλετε τη σημαία του αγώνα, να συνεχίσετε την πάλη για ζωή, αξιοπρέπεια, ενάντια σε όσες πολιτικές και πολιτικούς ενώ σας χτυπούν «πατρικά» στην πλάτη στην πραγματικότητα σας εξαθλιώνουν και σας ξεκληρίζουν.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια – Μαζί Αλλάζουμε: Απάντηση στη συνέντευξη του δήμαρχου κ. Παναγιώτη Γκυρίνη
Επόμενο άρθροΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης: Η φωνή μας αύριο στις Βρυξέλλες θα είναι η φωνή όλων των αγροτών της χώρας- Συνέδριο Αλιείας- ΚΑΠ- Βρυξέλλες