Λουτρός Ημαθίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών – Βίντεο – φωτό

Την Κυριακή 3/12/2023 και ώρα 11π.μ., στο γήπεδο του Λουτρού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες του χωριού, με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Σκοπός η ανάδειξη των προβλημάτων που προέκυψαν από τους φετινούς παγετούς και τη χαλαζόπτωση.

Αιτήματα:

  1. Άμεση κοινοποίηση και πληρωμή εκτιμήσεων ζημιάς του παγετού του 2023.
  2. Άμεση κοινοποίηση και πληρωμή εκτιμήσεων ζημιάς για το χαλάζι του 2023.
  3. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται οι καλλιέργειες και από άλλα ζημιογόνα αίτια (π.χ. βροχόπτωση, ακαρπία), λόγω κλιματικής αλλαγής.
  4. Ζητάμε κατώτερες εγγυημένες τιμές, οι οποίες να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να αφήνουν ένα εισόδημα, το οποίο να μας επιτρέπει να ζούμε τις οικογένειές μας και παράλληλα να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.

Υ.Γ.  1

Μετά από υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά από βουλευτές της Ημαθίας για προκαταβολές μέχρι τον Αύγουστο του 2023, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι σήμερα.

Υ.Γ. 2 Κατόπιν των προαναφερθέντων οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κίνηση διαμαρτυρίας, ώστε να εισακουστούμε και  να αποτραπεί η οικονομική μας εξαθλίωση.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΟ νέος υγειονομικός χάρτης και η αξιολόγηση των νοσοκομείων, θα φέρουν καλύτερες υπηρεσίες για τους ασθενείς
Επόμενο άρθροΆρθρο ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη για κλιματική κριση και πρωτογενή τομέα