Λίγη τσίπα στη μάχη με το δάκο και τη μουχρίτσα… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την είδηση τη μάθατε φαντάζομαι. Ο δήμαρχος των Αθηναίων, Δούκας το επίθετό του, διόρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου του Γιώργου ή ΓΑΠ, ceo στην εταιρεία του δήμου με την επωνυμία  «Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.», που διαχειρίζεται τον Λόφο Φιλοπάππου  και πρωτίστως τον εθνικό κήπο.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν ήταν μεγάλες. Τόσο για την οικογενειοκρατία, όσο και για τον δήμαρχο Αθηναίων που ξεκινά την θητεία του με συνεχείς παλινδρομήσεις και τώρα με κορυφαία παλαιοκομματική πράξη! Σε σημείο που να αναρωτιέται κάποιος αν ήταν ο ίδιος Δούκας που κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με σύνθημα να διώξει την οικογενειοκρατία από τον δήμο της Αθήνας.  Κι όμως, διόρισε έναν βελονιστή που είχε την τύχη να είναι γιος του Γιώργου Παπανδρέου και εγγονός του Ανδρέα! Θαύμα!

Αλήθεια, θα μπορούσε το οποιοδήποτε άλλο παιδί, να διοριστεί από τον δήμαρχο στη συγκεκριμένη θέση;  Να συνέλθει κοτζάμ δημοτικό συμβούλιο με θυγατέρα Μπέη και εγγονό Γιαννόπουλου και ν’ αποφασίσει επί τούτου;

Από την άλλη πλευρά, τι να πει κάποιος για τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν είναι μόνο ότι δεν άφησε το παραμικρό έργο σε όποιο υπουργείο τον διόρισε το πατέρας του ή η κομματική νομενκλατούρα του ΠαΣοΚ, δεν είναι μόνο ότι υπήρξε ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και ουσιαστικά «καθαιρέθηκε»  από τους βουλευτές του. Δεν είναι μόνο ότι πάτησε χειρόφρενο σε πολιτικές πράξεις που θα άλλαζαν πολλά πράγματα στη χώρα, όπως στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.  Δεν είναι καν  ότι ο άνθρωπος αυτός έφτιαξε άλλο κόμμα και επιτέθηκε στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του. Είναι κι ότι σε προχωρημένη ηλικία πια, δεν αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία τον έχει απορρίψει. Ακόμη κι η «πράσινη» κοινωνία, που προτίμησε για πρόεδρο του ΠαΣοΚ τον Ανδρουλάκη από εκείνον! Κι είναι απορίας άξιο που ως στοργικός πατέρας  δεν τακτοποίησε –ακόμη- και τη Μαργαρίτα, προκειμένου Ανδρέας και Μαργαρίτα να αναβιώσουν την οικογενειακή ιστορία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν, ζήτησε από τον δήμαρχο Δούκα να τακτοποιήσει τον γιό του κι οι δυο μαζί προκαλούν την κοινωνία.  Νεποτισμός  χωρίς τσίπα!  Κι είναι σαφές ότι η μεγάλη αντεπίθεση του «πράσινου ήλιου» ξεκινά από τον εθνικό κήπο! Προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και του Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου το μόνο που βρήκε να πει είναι πως είναι… άδικο να κτυπάνε το γιό του, επειδή η οικογένεια του έχει κτυπηθεί πάρα  πολύ, δεδομένου ότι συγκρούστηκε με κατεστημένα και αντιλήψεις!!

Αλήθεια, πότε έγινε αυτό, όταν η οικογένειά του είναι η πλέον ευνοημένη από τα χάδια της καθημερινότητας και της ιστορίας που διαμορφώνεται; Εδώ ο παππούς του Γιώργου, αποκαλέστηκε γέρος της δημοκρατίας, όταν ήταν ο ίδιος ο άνθρωπος που εξαπέλυσε τον αγώνα εναντίον των κομμουνιστών και διάφορα άλλα…

Ο Γιώργος, ο αποκαλούμενος ΓΑΠ, είπε κάτι ακόμη:  ότι ο γιός του θέλει να προσφέρει! Κι ότι πήγε στην Κίνα, έμαθε βελονισμό, έφτιαξε μελίσσια….

Μα κι ο γιος του κυρ Παντελή θέλει να προσφέρει, αλλά δεν συνεκλήθη κοτζάμ δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο Δούκα… για να τον διορίσει. Έτσι δεν είναι;

Είναι και το άλλο, με τον Δούκα. Μόλις είδε τις αντιδράσεις, έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο υιός Παπανδρέου είναι μέλος του ΔΣ της ανώνυμης εταιρίας του εθνικού κήπου, μαζί άλλα επτά πρόσωπα που διορίστηκαν. Μα για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο  αποφασίζει ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη.  Ακόμη και τα παγόνια του εθνικού κήπου γνώριζαν ποιος θα είναι ο ceo. Έτσι δεν είναι;

Η ουσία είναι ότι ο Δούκας που έλεγε ότι μάχεται τον νεποτισμό, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Όμως, πού ξέρετε; Μπορεί τα χρυσόψαρα στον εθνικό κήπο να έχουν μηδενική μνήμη, αλλά με τη μέθοδο του βελονισμού μπορεί… ν’ ανθίσουν τα κλασσικά σοσιαλιστικά και Αριστερά λεφτόδεντρα.

Ο δε μοιραίος πρώην πρωθυπουργός, προσέθεσε στους κηπουρούς του και το αίμα του…

Εμπρός Χάρη Δούκα και Γιώργο Παπανδρέου, στη μάχη με το δάκο και τη μουχρίτσα….

Κι ύστερα στον επόμενο στόχο του δημάρχου, την υπόσχεσή του στους Αθηναίους για  μείωση της θερμοκρασίας της πρωτεύουσας κατά πέντε (5) ολόκληρους βαθμούς….

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024
Επόμενο άρθροΑλέξης Χαρίτσης: «Η πολιτική επιστρέφει – Υπάρχει άλλος δρόμος»