Λέσχη ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ: Προβολή ταινίας Backpack full of cash

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ημαθίας σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Backpack full of cash” (Σχολική τσάντα γεμάτη μετρητά).

Την Κυριακή 19/5 στις 20:00 στην Λέσχη ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ (Σοφ. Βενιζέλου 9 Αλεξάνδρεια) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Backpack full of cash” (διάρκεια 96’)  σε σκηνοθεσία Sarah Mondale (πρώην εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο της Νέας Υόρκης) και αφήγηση Matt Damon.

Η ταινία πραγματεύεται την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση  της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, τα σχολεία με κουπόνια και τα ηλεκτρονικά σχολεία. Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα,  πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση  πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας.  «Πρωταγωνιστές» της είναι οι  εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές  που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης.

«Μια ταινία που πρέπει να δουν όλοι οι εκπαιδευτικοί , οι γονείς και οι μαθητές»

Είσοδος ελεύθερη

Θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους εκπαιδευτικών Ημαθίας

Ευχαριστούμε το «ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗ» για την παροχή δικαιωμάτων προβολής.

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ

https://www.facebook.com/Kinimatodrasis

Προηγούμενο άρθροΜιχαηλίδης Δημήτριος: Γυναίκες από την Φυτιά στον Άγ Αντώνιο
Επόμενο άρθροΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στη Θεσσαλία. Συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους Λάρισας και Φαρκαδώνας