«Λευκός χρυσός» το γάλα για την υγεία του ανθρώπου, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Την υπέρτατη αξία του γάλακτος, ως πολύτιμου φυσικού τροφίμου που συμβάλει τα μέγιστα στην καλή υγεία του ανθρώπου κάθε ηλικίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος, την 1η Ιουνίου, που θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Γεωργίας & Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών.

«Η όποια παραπληροφόρηση που συστηματικά γίνεται και η “τεκμηρίωση” που χρησιμοποιείται από κέντρα που επιβουλεύονται την ευρεία διάδοση και αποδοχή του γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, φαίνεται τουλάχιστον αστεία μπροστά στα αναρίθμητα επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη του γάλακτος στην καλή υγεία του ανθρώπου» επισημαίνει ο ΣΕΒΓΑΠ.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΓΑΠ, η συμβολή του ασβεστίου και της βιταμίνης D που περιέχει το γάλα σε σημαντικές ποσότητες, ιδιαίτερα στην κανονική ανάπτυξη του σκελετού, αλλά και κατά της οστεοπόρωσης, είναι γνωστή. Αυτό όμως που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι έχει τεκμηριωθεί πια, ότι η λεγόμενη «ακεραιότητα» των οστών (=αντοχή στις κακώσεις) με την κατανάλωση γάλακτος διασφαλίζεται καλύτερα από κάθε άλλη πηγή ασβεστίου.

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όντας πηγή βιταμίνης D,  συμβάλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και της κούρασης λόγω των βιταμινών Β2 & Β12 που περιέχουν, αλλά και της σπερμοτοξίνης η οποία σχετίζεται άμεσα με την καλή διάθεση του οργανισμού. Επίσης, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας συμβάλλοντας στη ανάπτυξη καλού μυϊκού συστήματος και ταυτόχρονα στην μείωση του σωματικού βάρους. Ακόμη και το λίπος του γάλακτος συμβάλει θετικά σε αυτό, αποτρέποντας τη καταστροφή του μυϊκού ιστού για την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών του.

Το γάλα, ως πηγή ιωδίου, συμβάλει στην πνευματική ανάπτυξη, αλλά και στην βελτίωση της επιδερμίδας, ενώ ως πηγή καλίου συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Επίσης, η κατανάλωση γάλακτος ελαττώνει την παραγωγή χοληστερίνης από το συκώτι, ενώ ταυτόχρονα η οροπρωτείνη του μειώνει το ρίσκο εκδήλωσης ορισμένων μορφών καρκίνου. Επίσης, το γάλα ως πηγή βιταμίνης Β2 βοηθά στην καλύτερη όραση ενώ συμβάλει σημαντικά στην ανάσχεση του οξειδωτικού στρες των κύτταρων που προκαλεί την γήρανση τους. Γι’ αυτό το γάλα είναι στην κυριολεξία ο «λευκός χρυσός» για την υγεία του ανθρώπου, επισημαίνει ο ΣΕΒΓΑΠ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Η Άγκυρα θεωρεί ότι η απόφαση των ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων στη Συρία δεν «αρμόζει σε μια συμμαχία»
Επόμενο άρθροΤο κάπνισμα είναι αρρώστια για την οποία υπάρχει θεραπεία, αρκεί ο καπνιστής να το αποφασίσει να θεραπευτεί