Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ομιλία στην Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

«Το νομοσχέδιο που συζητούμε, ήρθε στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος.

Γιατί; Γιατί η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα σημάνει την ανάγκη άμεσης προσαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος εκκαθάρισης, έτσι ώστε να προλάβουν οι υπηρεσίες μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αναρτήσουν τα νέα ΜΕΙΩΜΕΝΑ εκκαθαριστικά σημειώματα στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο TAXISnet.

Και επίσης, όσον αφορά στην ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων, θα πρέπει να γίνουν ταχύτατα αλλαγές στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι οφειλέτες της Εφορίας υποβάλλουν την αίτηση για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.

Αυτά πρέπει να γίνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο. Επ’ ωφελεία των πολιτών. Και θα γίνουν. Γιατί τα προβλήματα δεν καταλαβαίνουν από καλοκαίρια.

Δεν καταλαβαίνουν από καλοκαίρια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που δήθεν θα μηδενίζονταν τον Αύγουστο του 2018 και κάθε μήνα διογκώνονται
Δεν καταλαβαίνουν από καλοκαίρια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών, που έχουν αυξηθεί κατά 46% από το τέλος του 2014.

Αλλά δεν καταλαβαίνει από διακοπές ούτε η Κυβέρνηση της ΝΔ, που ήρθε για να σαρώσει τη σκόνη από τη «νιρβάνα» των 4,5 προηγούμενων ετών.

Η Κοινωνία βλέπει επιτέλους μία Κυβέρνηση να φέρνει στη Βουλή συγκεκριμένα μέτρα που ωφελούν την τσέπη της, πολιτικές που ανακουφίζουν, που επουλώνουν, που διορθώνουν, που κινητροδοτούν, που νοικοκυρεύουν.»

Προηγούμενο άρθροΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Για πρώτη φορά οι πολίτες θα δουν μείωση του ΕΝΦΙΑ με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΔημήτριος Μιχαηλίδης: Σκέψεις για το μέλλον του Αγροτικού Κόσμου