Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η νέα κυβέρνηση ψηφίζει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπλαση της καμένης γης και την ανακούφιση των πυρόπληκτων

14 μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και 2 μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ θεσπίζει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπλαση της καμένης γης και την ανακούφιση των πυρόπληκτων κατοίκων.

Τι αφορούν αυτά τα μέτρα;

• Απομάκρυνση απορριμμάτων, αποβλήτων και όλων των επικίνδυνων, εν γένει, υλικών από τις πυρόπληκτες περιοχές, ταχύτατα και ΧΩΡΙΣ την επιβάρυνση του Δημοσίου.
• Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών έως 31/7/2020
• Παράταση της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων στεγαστικής συνδρομής έως 10/8/2020
• Αποκατάσταση του χώρου και της νόμιμης περίφραξης από τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018
• Άμεση ανάθεση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμβάσεων για τις προβλεπόμενες δράσεις, οι δαπάνες των οποίων βαρύνουν τον Ειδικό Λογαριασμό.
• Αλλά πρωτίστως, την κατάρτιση μητρώου εγκαυματιών από τις δασικές πυρκαγιές και την ΠΛΗΡΗ υγειονομική κάλυψή τους από τον ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση πάσης φύσεως φαρμάκων, σκευασμάτων, επιθεμάτων, ειδικών ενδυμάτων, αλλά και την κατ’ οίκον νοσηλεία και θεραπείες.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ όμως πάει και ένα βήμα παραπέρα.

Προωθεί το σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός υγιούς και ασφαλούς φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, με την επίλυση και των σχετικών επί δεκαετιών πολεοδομικών προβλημάτων.

Η τραγωδία στο Μάτι πρέπει να διδάξει. Η ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό για το οποίο δεσμεύθηκε προεκλογικά, με σεβασμό στους νεκρούς, με σεβασμό στους τραυματίες, με σεβασμό στην κοινωνία.

Σημεία της σημερινής ομιλίας μου στη Βουλή επί του σχ. ν. για τη στήριξη των πυρόπληκτων και την αποκατάσταση των καταστροφών από την περσινή φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ολόκληρη η ομιλία μου: