Κυριάκο βγάλτους όλους στους δρόμους – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μπορεί να μην ενθουσίασε πολλούς αναφορικά με το εύρος του, αλλά είναι στοχευμένος και δείχνει τις προτεραιότητες: Ακρίβεια, Αγροτικός κόσμος, Περιφέρεια και Κράτος. 

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι σαφές ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Κράτους εξ ου και αναβαθμίστηκε αναλαμβάνοντας όλο το υπουργείο Εσωτερικών ο Θοδωρής Λιβάνιος, άνθρωπος αποτελεσματικός και γνώστης των δεδομένων.

Στην θέση του Κώστα Σκρέκα που δεν τα πήγε καλά με την ακρίβεια, αναλαμβάνει στο Ανάπτυξης ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Κίνηση που καταδεικνύει την έμφαση της κυβέρνησης σε ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απομακρύνθηκε ο συγκρουσιακός Αυγενάκης και τοποθετήθηκε ο Κώστας Τσιάρας, με υφυπουργό τον Χρήστο Κέλλα, δυο στελέχη που προέρχονται από την περιφέρεια (Θεσσαλία) κι αυτό είναι εξόχως σημειολογικό.

Επιπλέον, αξιοποιούνται στελέχη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όπως ο Ιάσωνας Φωτήλας στο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο Εργασίας, ο Χρήστος Κέλλας στο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κώστας Γκιουλέκας για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Με κριτήρια όχι γεωγραφικά, αλλά εργατικότητας και αποτελεσματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό την Έρευνα και την Καινοτομία αναλαμβάνει η Ζωή Ράπτη και το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής η Κατερίνα Παπακώστα (το 3ο στέλεχος από τη Θεσσαλία που εισέρχεται στη νέα κυβέρνηση).

Το βέβαιο είναι ότι όλοι-μα όλοι οι υπουργοί– πρέπει να ασχοληθούν με την καθημερινότητα. Να δουλέψουν εις βάθος και μάλιστα… χθες! Να βγούνε στους δρόμους, να πάνε στα μαγαζιά, στις λαϊκές, στα λιμάνια. Να πάνε στις ουρές του κτηματολογίου, στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, να πάνε όπου υπάρχει κόσμος… Να πάνε όπου εμπλέκεται το κράτος και δια ζώσης επικοινωνία των πολιτών μ’ αυτό. Να επιχειρήσουν να πουλήσουν μαζί μ’ έναν πολίτη ένα ακίνητο για να δούνε τι τραβάει ο κόσμος. Να καταλάβουν τι σημαίνει ζέστη, κρύο, ιδρώτας, εκνευρισμός. Να ακούσουν τον κοσμάκη από κοντά. Ν’ ακούσουν ακόμη και κανένα μπινελίκι για κα κατανοούν τι νόμους υπογράφουν ή δεν υπογράφουν… Ειδικά  δε ο Χρυσοχοΐδης, ας δημιουργήσει επιτέλους την αίσθηση ασφάλειας χωρίς την προστασία σε ανεπαρκείς υψηλόβαθμους στη ΓΑΔΑ….

Το μήνυμα ήταν σαφές. Ουδείς ψηφοφόρος είναι δεδομένος και κανένας δεν επιθυμεί να σκέφτεται … 2010 ή … νέο 2015. Την επόμενη φορά οι πολίτες δεν θα απέχουν μόνο…

Δουλειά λοιπόν. Στην ουσία και εις βάθος. Κι όπου χρειάζεται να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα και να μη λιγοψυχούν μπροστά στις απαιτούμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Κι όποιος έχει ψυχή καναρινιού, ας κάτσει σπίτι του.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΔήλωση Β. Κορκίδη για τον ανασχηματισμό: Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα