Κυρ. Πιερρακάκης: Η τεχνολογία αποτελεί μέσο και όχι αυτοσκοπό

Στο EmTech Europe 2024 του MIT Technology Rewiew και της «Καθημερινής» με αντικείμενο την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή πήρε μέρος ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ειδικά στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, οι οποίες έχουν στον πυρήνα τους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
«Στο EmTech Europe 2024 του MIT Technology Review και της “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – Επίσημη σελίδα” συζητήσαμε με τον Anant Agarwal και τον Γιάννη Παλαιολόγο για την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή. Τεχνολογία και δημογραφικό αποτελούν τους καταλύτες μεγάλων αλλαγών, ανάμεσά τους και της παιδείας.
Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έχουν στο επίκεντρο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η τεχνολογία αποτελεί μέσο και όχι αυτοσκοπό: Εντάσσουμε ψηφιακά εργαλεία στην εκπαίδευση και δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για τη βέλτιστη αξιοποίησή της», έγραψε ο κ. Πιερρακάκης στα social media, σχετικά με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΒατικανό: «Η εγκράτεια δεν πρέπει να συγχέεται με την αποχή από το σεξ», είπε ο πάπας Φραγκίσκος
Επόμενο άρθροΚ. Σκρέκας: Τα μέτρα θα ψηφιστούν αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το Μάρτιο θα έχουν φανεί οι μειώσεις στις τιμές