Κρίση και Novartis «ξεψύχησαν» μαζί – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μερικές φορές στη ζωή οι συμπτώσεις έρχονται κι είναι σαν να μας βγάζουν τη γλώσσα και να μας κάνουν πλάκα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές, επί παραδείγματι, είδαμε να «ξεψυχάνε» μαζί, η κρίση που τόσο ταλάνισε τη χώρα αλλά και το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, της Novartis, κατά πώς έλεγε ο Παπαγγελόπουλος κι αποδεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κρέμασε δέκα πολιτικούς του αντιπάλους στα μανταλάκια, ως ενόχους διαφθοράς.

Η κρίση, έφερε τα μνημόνια, αυτά έβγαλαν στην επιφάνεια τα χειρότερα στοιχεία του λαϊκισμού κι αυτά τελικά κυβέρνησαν και διέλυσαν τη Μεσαία τάξη της χώρας, αν όχι την ίδια τη χώρα. Στις 10 Αύγουστου, ελέω της συνέπειας Μητσοτάκη και της εμπιστοσύνης των πάλαι ποτέ … θεσμών στο πρόσωπό του, ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα βγαίνει από τη λεγόμενη Ενισχυμένη Εποπτεία από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ .

Την ίδια ημέρα, 10 Αυγούστου, αθωώθηκε κι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ξευτιλίστηκαν κι ο Παπαγγελόπουλος κι ο Τσίπρας κι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ.  Μετέτρεψαν τη Βουλή  σε μια αρένα που περιέφεραν σε δέκα κάλπες τις προθέσεις τους να θέσουν σε ομηρία όλο το πολιτικό σύστημα. Με παρακρατικές τακτικές, κουκουλοφόρους  και ψέματα για… τροχήλατες βαλίτσες με λεφτά που … έμπαιναν στο Μαξίμου  και λογικές του … «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Τη 10η Αυγούστου λοιπόν, τέλειωσαν και τα δυο, αφού πρώτα σημάδεψαν τη χώρα για χρόνια, σηματοδότησαν πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Βουλή και στους δρόμους με τις κρεμάλες. Κι όμως δεν ασχολήθηκε ουδείς.

Πρώτη είδηση ήταν ο Ανδρουλάκης που σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρακολούθησή του (νόμιμη και με βούλα εισαγγελέα) θυμήθηκε να την καταγγείλει.

Είδηση ήταν κι ότι ο Τζήμερος με τον Κρανιδιώτη διέγραψαν τον Μπογδάνο επειδή αντελήφθησαν ότι ασκεί προσωπική πολιτική κι ότι είναι αμετροεπής.

Είδηση ήταν κι αν θα γυρίσει ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό μα και ο Αντετοκούμπο που ισοπέδωσε την Ισπανία αλλά δέχθηκε και οξεία ρατσιστική επίθεση στο διαδίκτυο…

Κουβέντα για τη λήξη της μεγάλης κρίσης και το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης έφερε την κανονικότητα. Κουβέντα για την αθώωση όλων που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να «δολοφονήσει» πολιτικά και ηθικά. Κουβέντα από όλους αυτούς τους επαΐοντες που τριγύριζαν τα κανάλια ξεφτιλίζοντας ανθρώπους κι αξιοπρέπειες. Ούτε καν μια συγγνώμη, έτσι για τους τύπους.

Μα, θα πείτε: Πού και πότε ζήτησαν συγγνώμη; Για τα ψέματα που φλόμωσαν την κοινωνία ότι θα σκίσουν τα μνημόνια; Για το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο; Για το ότι έκλεισαν τις τράπεζες και διέλυσαν τα πάντα;  Πώς θα ζητήσουν τώρα;

Μα αυτή είναι η Ελλάδα. Χάλαγε ο κόσμος επί χρόνια και τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ (συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ των κομισάριων) μοίραζαν κρεμάλες και καταδίκες.

Τώρα σιωπή και από αυτά και από όλους…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 14 Αυγούστου 2022
Επόμενο άρθροΤέταρτη μέρα καιρικής αστάθειας σήμερα με μια “ψυχρή λίμνη” στην ατμόσφαιρα που θα προκαλέσει τοπικά ισχυρές καταιγίδες και σε νησιωτικές περιοχές
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.