Κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία – Έπρεπε να τις διευκολύνουν οι επί τριετία αντιστράτηγοι

Σύμφωνα με πληροφορίες σε μια δυό μέρες ξεκινούν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία οι οποίες άργησαν εξαιτίας των προστριβών στην πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ για το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει.

Γράφει ο Στέλιος Νίκας

Δύο αντιστράτηγοι της ΕΛΑΣ οι οποίοι συμπλήρωσαν τριετία στον ανώτατο βαθμό έπρεπε να διευκολύνουν τις κρίσεις παραιτούμενοι οικειοθελώς των καθηκόντων τους, μιας και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι άλλο στο Σώμα. Ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν και είναι γνωστό αυτό. Από την άλλη πλευρά η πολιτική ηγεσία θα παρασυρθεί σε ένα ολέθριο λάθος αν αποστρατεύσει τον ικανότερο αντιστράτηγο που έχει τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος κ. Χρήστο Δραγατάκη. Και δεν είναι μόνο ένας ικανός και αποτελεσματικός αξιωματικός, αλλά ίσως και ο μόνος εκ των αντιστρατήγων που στήριξε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να το παίζει όπου φυσάει ο άνεμος για την καρέκλα.

Τα παιχνίδια που παίχθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο και οι προστριβές στην πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ τείνουν να την αποστερήσουν σε επιχειρησιακό επίπεδο μιας που αυτοί που όφειλαν δεν διευκόλυναν τις κρίσεις, αλλά επιδόθηκαν σε έναν αγώνα να κρατήσουν την καρέκλα τους χωρίς λόγο και χωρίς νόημα εκλιπαρώντας αδιάκοπα…

Είναι παράφορη αδικία να μην αναλάβει τη θέση του Υπαρχηγού, που την δικαιούται εξάλλου, ο αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης. Ελπίζουμε η κα Όλγα Γεροβασίλη μια ικανότατη πολιτικός,  να αντιληφθεί ότι η ΕΛΑΣ χρειάζεται στην ηγεσία της τους ικανότερους με άμεμπτο ήθος, επιχειρησιακή ικανότητα, μεγάλη προσφορά και εχθρούς της βίας.