Κοζάνη: Γιόρτασαν το νέο έτος κατεβαίνοντας τον καταρράκτη στο Βελβεντό

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο υποδέχθηκε το νέο έτος η ομάδα canyoning Bελβεντού, μια ομάδα επτά ατόμων από τον τοπικό όμιλο εξερεύνησης φαραγγιών, που έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους στα παγωμένα νερά του καταρράκτη Σκεπασμένου, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Τις περισσότερες φορές, τέτοια εποχή, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, τα νερά του καταρράκτη είναι παγωμένα, αλλά φέτος οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε ο βαθμός δυσκολίας να είναι μικρότερος, καθιστώντας το εγχείρημα ακόμη πιο ελκυστικό για τους λάτρεις της καταρρίχησης.

Οι επτά καταρριχητές κατέβηκαν τα παγωμένα νερά του καταρράκτη από ύψος τριάντα μέτρων, υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες φίλων, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τη δράση της ομάδας.

Το φαράγγι των Πιερίων με τον καταρράκτη του Σκεπασμένου βρίσκεται στους πρόποδες των Δυτικών Πιερίων και εξαιτίας της μορφολογίας του είναι ψηλά στις προτιμήσεις των φίλων εξερεύνησης φαραγγιών. Είναι από τα πιο γραφικά μέρη της περιοχής που αξίζει κανείς να επισκεφθεί όλες τις εποχές του χρόνου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΡάνια Αντωνοπούλου : Όλες οι οφειλές προς το δημόσιο ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις
Επόμενο άρθροΗ φύση είναι το πιο ανέξοδο και αποτελεσματικό φαρμακείο – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη