Κουνουπίδι γιαχνί ή καπαμά στο φούρνο

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο χειμωνιάτικο και όχι μόνο φαγητό, που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει.

Βλέποντας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας να το κάνουν, είπα να το δοκιμάσω και εγώ και το αποτέλεσμα με εξέπληξε ευχάριστα.

Η συνταγή για εσάς:

Κουνουπίδι γιαχνί ή καπαμά στο φούρνο 1

Κουνουπίδι γιαχνί ή καπαμά στο φούρνο

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Την αναλογία την κανονίζουμε

(εδώ έκανα μια μικρή ποσότητα)

Κουνουπίδι σε κομμάτια

1 κρεμμύδι τεμαχισμένο

Πιπεριά Φλωρίνης

Καρότο

Σκόρδο

Τριμμένη ντομάτα

Κανέλα

Γαρύφαλλο

Φύλλο δάφνης

Πιπέρι

Αλάτι

Ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Μπούκοβο προαιρετικά

Κουνουπίδι γιαχνί ή καπαμά στο φούρνο 2

Εκτέλεση:

Βράζουμε ελαφρώς το κουνουπίδι και το στραγγίζουμε.

Κουνουπίδι γιαχνί ή καπαμά στο φούρνο 4

Στο τηγάνι ροδίζουμε κρεμμύδι, πιπεριά, καρότο.

Στο ταψάκι ή πυρέξ όπως εδώ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και στο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά με αντιστάσεις.

Κουνουπίδι γιαχνί ή καπαμά στο φούρνο 3

Σερβίρουμε ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.

Καλή σας όρεξη αλλά και απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2025