Κλιμάκια της ΠΕ Ημαθίας στις πληγείσες περιοχές

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη κλιμάκια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου, επομένη της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή, επισκέψεις σε τοπικές κοινότητες για την διαπίστωση ζημιών σε υποδομές και καλλιέργειες.

Από τα συνεργεία διαπιστώθηκαν ζημιές στις υποδομές (κατεστραμμένα νάιλον) σε  θερμοκήπια της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Βέροιας και στην φυτική παραγωγή από πτώσεις καρπών (δαμάσκηνα, νεκταρίνια και ροδάκινα) σε κοινότητες των Δήμων Βέροιας και Νάουσας.
Η ισχυρή ανεμοθύελλα προκάλεσε την πτώση αντιβρόχινης εγκατάστασης σε κερασιές και πτώσεις της υποστύλωσης ροδάκινων σε αγροτεμάχια. Διαπιστώθηκαν επίσης σπασίματα σε βραχίονες και κλαδιά, κυρίως σε γέρικα δένδρα.

Οι ζημιές που ενδεχομένως να έχουν προκληθεί σε ακτινίδια και κεράσια θα είναι ορατές στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Εν συνεχεία ο κ. Καλαϊτζίδης ήρθε σε άμεση επικοινωνία με το Τοπικό Κατάστημα του ΕΛΓΑ το οποίο και θα προβεί στις απαραίτητες επισημάνσεις και στη καταγραφή των ζημιών με εξατομικευμένες εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του Υποκαταστήματος Βέροιας.

Επικοινώνησε επίσης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά με τις τρέχουσες ζημίες που διαπίστωσαν τα συνεργεία της Περιφέρειας. Του έθεσε το θέμα της άμεσης ανάγκης επιπλέον στελέχωσης του Τοπικού καταστήματος του ΕΛΓΑ και του ζήτησε να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Ημαθία 110357 Ημαθία 110345 Ημαθία 110234 Ημαθία 53749

Προηγούμενο άρθροΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «Άγονος ανασχηματισμός αντίστροφης μέτρησης και προϊόν κομματικών συμβιβασμών»
Επόμενο άρθροNutri-Score: Προκλήσεις και κίνδυνοι για τα παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα