Κινήσεις Τσίπρα για kasselistas & Κεντραριστερά – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δυο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να δηλώσει «παρών» στην επόμενη ημέρα. Όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της Κεντροαριστεράς.  Εξ ου κι οι συνεχείς συναντήσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην Ελλάδα μα και στο εξωτερικό. Όπου οι δυο τους ουσιαστικά συζητούν την αντικατάσταση των νυν προέδρων των κομμάτων τους και την επόμενη ημέρα, με «μπροστάρη» τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μάλιστα, στα πλαίσια αυτά εντάσσεται κη η σύναξη της Αθήνας με τον Ζάεφ και άλλους Ευρωπαίους που βρίσκονται πλέον στο πολιτικό περιθώριο, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ίσως κι ο Ενρίκο Λέττα, ενώ συζητούν επισταμένως με τον Έντι Ράμα να παραστεί κι αναζητούν Τούρκο αξιωματούχο για να είναι παρών. Θα συζητήσουν, εκτός από τις Πρέσπες και τα βαλκανικά γεωπολιτικά δεδομένα και την  πορεία της Ευρώπης. Το μόνο που δεν φαίνεται ότι θα συζητήσουν είναι ότι όσοι παραστούν αποτελούν παρελθόν (πλην Ράμα) και βρίσκονται στη συναξιοδότηση στις χώρες τους. Με πρώτο τον Τσίπρα.

Λέγεται ότι ο Τσίπρας είναι ενοχλημένος που ο Stefanos έχει στρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε λογικές  «Πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας» και τελικά σε απόνδυλο και προσωποπαγές κόμμα. Κι ότι εκτός από την ενόχλησή του για τον αντικαταστάτη του, πνέει μένεα κι εναντίον όσων στην Κουμουνδούρου ανέχονται και υποστηρίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κατά κύριο λόγο εννοεί τον Φάμελο, τον Παππά, τη Γεροβασίλη και άλλα κορυφαία στελέχη.

Η ενόχληση Τσίπρα αφορά και τη μη ένθερμη υποστήριξη Κασσελάκη στις Πρέσπες, επειδή δεν θέλει ταυτιστεί μαζί του στον τρόπο επίλυσης του Μακεδονικού. Του καταλογίζει ότι προτιμά να συμφωνεί με τον Βελόπουλο ή και το ΠαΣοΚ (που είχε καταψηφίσει της συμφωνία) παρά με τον ίδιο. Επιπλέον, υπάρχει κι ενόχληση Τσίπρα από το γεγονός ότι ο Κασσελάκης έχει ουσιαστικά εξοστρακίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το «πούλμαν της χαράς», με το οποίο περιοδεύει  «για μια καλύτερη ζωή» και τη… φωτογραφία του! Έχοντας μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα  kasselistas!

Το βέβαιο είναι ότι η επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά θα είναι ενδιαφέρουσα. Με την συμμετοχή στις εξελίξεις και οικονομικών παραγόντων, γνωστών για την αντιπαλότητά τους με τον Μητσοτάκη…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 27 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης: Η κυριαρχία μας είναι αταλάντευτη, αναπαλλοτρίωτη και δεν τίθεται σε καμιά διαπραγμάτευση